«Άγριον διπλούν έγκλημα φόνου, διαπραχθέν υπό πρωτοφανείς συνθήκας, συνετάραξε τας μεσονυκτίους ώρας της προχθές Πέμπτης, την φιλήσυχον συνοικίαν Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού».

Με τον ίδιο πρόλογο ξεκινούσαν όλες οι κυπριακές εφημερίδες, το ρεπορτάζ για το όντως πρωτοφανές έγκλημα στη Λεμεσό. Ένας ταξιτζής δολοφόνησε μάνα και κόρη και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα.
Περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, μπήκε στο σπίτι τους κρατώντας κυνηγετικό όπλο. Μέσα στην απόλυτη ησυχία, ακούστηκαν δεκατρείς «εκκωφαντικοί κρότοι». Μετά από αυτό εξαφανίστηκε και η αστυνομία τον έπιασε μετά από σκληρή καταδίωξη.

Το θύμα και ο θύτης, ζευγάρι

Το έγκλημα άλλωστε δεν άργησε να ξεσκεπαστεί. Θύτης ήταν ο Γ.Α., από τη Λεμεσό και θύματα η Δ.Π. και η δωδεκάχρονη κόρη της. Θύτης και θύματα ήταν κάτι παραπάνω από γνωστοί.


Όπως ομολόγησε ο δολοφόνος, γνώριζε τη γυναίκα και τον σύζυγό της τους οποίους είχε παντρέψει. Επισήμως η οικογένεια του θύματος και ο ταξιτζής διατηρούσαν πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Έτρωγαν μαζί, πήγαιναν εκδρομές και ο Γ.Α. βοηθούσε όποτε μπορούσε στα οικονομικά τους προβλήματα. Στα κρυφά όμως είχε ερωτικό δεσμό με τη γυναίκα του φίλου του.

Η σκηνοθεσία του διαζυγίου

Αυτή, ήταν αποφασισμένη να χωρίσει τον σύζυγό της εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς χτυπούσε την κόρη τους. Ήθελε να συνεχίσει με τον εραστή της και έτσι σκηνοθέτησε το διαζύγιο της.

Έτσι, όταν οι δυο τους πήγαν στη Λευκωσία για να περάσουν τη νύχτα σε ξενοδοχείο, πλήρωσαν έναν άνθρωπο να φέρει τον άνδρα της δήθεν τυχαία ως εκεί, για να τους «πιάσει» μαζί στο κρεβάτι και να ζητήσει διαζύγιο. Έτσι και έγινε.

Επιστρέφοντας στη Λεμεσό, η Δ.Π. για περίπου 20 μέρες συζούσε με τον εραστή της. Όμως το διαζύγιο δεν ήταν οριστικό.

Η συμφιλίωση

Περίπου ένα μήνα μετά, η Δ.Π. ανακοίνωσε στον εραστή πως τα είχε βρει με τον σύζυγό της και θα επέστρεφε στο σπίτι τους. Ωστόσο, οι συναντήσεις τους δεν σταμάτησαν και η γυναίκα πότε ήταν με τον άνδρα και πότε με τον εραστή της.

Τελικά η Δ.Π. τηλεφώνησε στον εραστή της και του ανακοίνωσε ότι πρέπει να την αφήσει ήσυχη μια και καλή, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις. Ο ίδιος έτρεξε να τη βρει. Όταν της ζήτησε τον λόγο του απάντησε: «Γιατί έτσι θέλω».

Η νύχτα του φονικού

Την επόμενη ημέρα, ο δράστης πήγε προς το καμπαρέ του Κουπέ. Αφού μέθυσε έμαθε από άλλους πως ο νόμιμος σύζυγος, παραπονιόταν για τη συμπεριφορά του και τα προβλήματα που προκαλεί στο σπιτικό τους. Θολωμένος κίνησε προς το σπίτι της ερωμένης του και έβαλε δυνατά τη μουσική του αυτοκινήτου του. Ο σύζυγος βγήκε στην αυλή και τον έβρισε.

Τότε ο εραστής πήγε στο σπίτι ενός φίλου του και ζήτησε το κυνηγετικό του όπλο γιατί δήθεν, θα πήγαινε κυνήγι και ήθελεν να παίξει κανάν λαγόν».

Επέστρεψε στο σπίτι του κουμπάρου και αντίζηλου εραστή του, και του φώναξε να βγει έξω να ξηγηθούν αλλά δεν έλαβε θετική απάντηση παρά μόνο βρισιές. Τότε χάνοντας τα λογικά του άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Η γυναίκα  και η κόρη της έπεσαν νεκρές. Λίγα λεπτά μετά, εξαφανίστηκε. Έφτασε στο σπίτι του φίλου του που είχε πάρει το όπλο, το έδωσε το όπλο στη σύζυγό του φίλου του και της είπε: «Πάρ’ το όπλο τζι έκαμα μεγάλον κακόν».

Η δίκη του Γ.Α. που διήρκησε περίπου ένα χρόνο, κατέληξε στην απόφαση του δικαστηρίου: 25 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία.

*Πληροφορίες cylaw

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Ο αστυνομικός που σκότωσε νεαρό άνδρα για λόγους τιμής. Το έγκλημα πάθους που συγκλόνισε την Κύπρο. Ο αστυνομικός υποψιαζόταν πως ο 21χρονος είχε σχέσεις με τη γυναίκα του αλλά φόνευσε το φίλο του  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here