Ήταν περασμένα μεσάνυχτα, όταν γύρω στα 30 άτομα, ξενυχτούσαν στο οίκημα του Ολυμπιακού Λευκωσίας παίζοντας χαρτιά.
Γύρω στις 4 το πρωί, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σωματείο. Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με κουκούλα.

«Απόψε χάσατε όλοι. Αφήστε όλοι τα χρήματα στο τραπέζι. Όποιος κινηθεί θα εκτελεστεί», ήταν οι οδηγίες του 19χρονου Θ. Π.
Οι θαμώνες δεν είχαν πολλές επιλογές. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ενόπλων, άφησαν τα χρήματα στην πράσινη τσόχα και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το τραπέζι.
Η ληστεία όμως δεν θα τελείωνε τόσο ήσυχα.
Ο ένας ληστής διέταξε τους χαρτοπαίχτες να περάσουν από μπροστά του και να τοποθετήσουν ό,τι χρήματα είχαν μέσα στο σακίδιο που κρατούσε.
Τότε εμφανίστηκε και ο δεύτερος ληστής κρατώντας ένα G3 με το οποίο στόχευε κατά των θαμώνων.
Όλοι έκαναν όπως διέταξαν οι μασκοφόροι. Και πάλι όμως δεν ήταν αρκετό.
«Που εν ο διοργανωτής του παιχνιδιού κι ο πουφετζής; Φωνάξτε τους να παρουσιαστούν μπροστά μου και να φέρουν μαζί τους και τα χρήματα», διέταξε και πάλι ο κουκουλοφόρος. Κανείς όμως δεν απαντούσε.

Αφού επέμεινε, ένας θαμώνας τόλμησε να απαντήσει πως δεν είχε διοργανώσει κάποιος συγκεκριμένος το παιχνίδι παρά μόνο η Επιτροπή.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ληστείας, ο ταμίας του παιχνιδιού και πρώην ποδοσφαιριστής Ανδρέας Π. είχε καταφέρει να διαφύγει από την πίσω πόρτα και να πηδήξει στην οροφή διπλανής κατοικίας, όπου κι έκρυψε τα λεφτά. Παρέμεινε εκεί περιμένοντας την εξέλιξη της ληστείας.
Στο μεταξύ, από την αίθουσα είχε αναχωρήσει ήδη ο ένας ληστής, Γ. Σ όπου συνάντησε τον τρίτο της υπόθεσης Α. Π και μαζί περίμεναν τον συνεργό τους Θ. Π.
Τα σχέδια τους ήταν μόλις μοιραστούν το μερίδιο να εξαφανιστούν από την Κύπρο.
Οι ληστές όμως δεν γνώριζαν πως έξω από την αίθουσα του Σωματείου υπήρχε ένας αστυνομικός ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, να ενημερώσει τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό και να καθορίσει την εξέλιξη της ληστείας.

Ο θαρραλέος αστυνομικός Χ. Μ ενημέρωσε τον Σταθμό Ομορφίτας. Κρύφτηκε πίσω από ένα αυτοκίνητο και με το υπηρεσιακό του όπλο έτοιμο, περίμενε τους ληστές να φύγουν.
Όταν τελικά είδε τον 19χρονο δράστη που έφυγε τελευταίος φώναξε: «Αφήστε τα όπλα σας και παραδοθείτε».
Ο νεαρός ληστής πανικοβλήθηκε και άρχισε να βάλλει με το αυτόματο που κρατούσε προς την κατεύθυνση από την οποία ακούστηκε η φωνή.
Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.
Ο 19χρονος ληστής, έπεσε νεκρός έξω από το Σωματείο του Ολυμπιακού.

«Εγώ έκαμα τη ληστεία»

Λίγη ώρα αργότερα οι άλλοι δύο δράστες παραδόθηκαν.
Είχαν καταλάβει πως κάτι είχε «στραβώσει» στην όλη υπόθεση, αφού ο φίλος τους δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο που είχαν συμφωνήσει.
Τους κυρίευσε πανικός. Δεν είχαν άλλη επιλογή.
Οι νεαροί πλησίασαν τη σκηνή της ληστείας και ζήτησαν να δουν τον νεκρό.
Τότε ο Γ.Σ έντρομος απευθύνθηκε στον αξιωματικό της αστυνομίας και ομολόγησε, «Εγώ έκαμα τη ληστεία».
Οι νεαροί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Όπλα από την εθνική φρουρά

Οι τρεις νεαροί, όπως κατέθεσε ένας από τους δράστες, είχαν προμηθευτεί τα όπλα από τον ίδιο. Ο νεαρός που υπηρετούσε στο στρατόπεδο του Λυθροδόντα, είχε καταφέρει να κλέψει δύο αυτόματα από τον λόχο και αποφάσισε να πάρει μέρος στη ληστεία αφού πρώτα πιέστηκε από τους άλλους δύο νεαρούς.
Ο τρίτος ληστής σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του.
Όπως δήλωσαν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γείτονες ο 19χρονος αποτελούσε πρότυπο στο χωριό και κανείς δεν περίμενε πως θα μπλεκόταν ποτέ σε κάτι τόσο ακραίο.
Μάλιστα, έλεγαν ότι τα χρήματα δεν του έλειψαν ποτέ και πως αναμφισβήτητα είχε παρασυρθεί από τον Γ.Σ, ο οποίος όπως δήλωσαν κάτοικοι της γειτονιάς «Έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη φυλακή».

«Αφήστε με να αυτοκτονήσω»

Την επόμενη μέρα οι δύο νεαροί κατέθεσαν λεπτομερώς.
Είχαν συμφωνήσει να κάνουν τη ληστεία και υπολόγιζαν πως η λεία τους θα ήταν γύρω στις 40.000 λίρες. Ο καθένας ήθελε να κάνει την «μπάζα» του ενώ οι δύο είχαν αποφασίσει πως μετά τη ληστεία θα εγκατέλειπαν την Κύπρο.

Στην Αστυνομία παρουσιάστηκε ράκος ο δεύτερος δράστης.
Εκλιπαρούσε τους αστυνόμους να τον αφήσουν να αυτοκτονήσει και παρακαλούσε να είχε σκοτωθεί μαζί με τον φίλο του.
«Θέλω φίλε μου να έρθω μαζί σου. Να είμαστε για πάντα μαζί όπως ήμασταν εδώ στη γη».

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην Κυπριακή cosa nostra που εξελίχθηκε σε βεντέτα. Το ξεκλήρισμα της οικογένειας Αεροπόρου ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄50 και ήταν η απαρχή ενός μεγάλου κύκλου αίματος …

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here