Με φρικιαστικό τρόπο δολοφόνησε ένας 19χρονος στην Γαλλία, τον καθολικό ιερέα που φέρεται να τον κακοποιούσε σεξουαλικά.

Το πτώμα του καθολικού ιερέα Ρότζερ Ματασόλι βρέθηκε μέσα στο σπίτι του στη βόρεια Γαλλία, με έναν σταυρό καρφωμένο στο λαιμό του και σημάδια βασανισμού στο κορμί του. Ως βασικός ύποπτος για το φόνο συνελήφθη ένας 19χρονος νεαρός ο οποίος φέρεται να ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα, όπως και ο πατέρας του.

Ο Ματασόλι είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων αγοριών, την περίοδο 1960 – 2000 στο Oise της βόρειας Γαλλίας, όμως πιθανολογείται ότι τα θύματά του είναι πολλά περισσότερα.

Ο 19χρονος συνελήφθη ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του Ματασόλι και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο νεαρός είχε προσληφθεί από τον ιερέα για να του καθαρίζει το σπίτι και τον ανάγκαζε να κάνει τις οικιακές δουλειές όντας γυμνός.

Ο πατέρας του νεαρού είχε κακοποιηθεί επίσης από τον Ματασόλι όταν ήταν παιδί.

Η τραγωδία όμως δεν έχει τέλος, καθώς και ο παππούς της οικογένειας αυτοκτόνησε όταν έμαθε την κακοποίηση του γιου του. Ο πατέρας είχε επίσης αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, ανεπιτυχώς. «Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστρέψει μια ολόκληρη οικογένεια», δήλωσε στα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Ματασόλι είχε αποσυρθεί από τα ενεργά καθήκοντά του το 2009, μετά τις αποκαλύψεις τότε για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με νεαρά αγόρια. Παρόλα αυτά, διενεργείται έρευνα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους συνέχιζε να λειτουργεί μέχρι το 2018, παίρνοντας μάλιστα χρήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here