Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την δεκαετή εξαφάνιση της 35χρονης Βρετανής, Claudia Lawrence, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το σενάριο που τη θέλει να βρίσκεται στην Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι η 35χρονη θεωρείται από την αστυνομία νεκρή, η 76χρονη μητέρα της συνεχίζει να αναφέρεται σε εκείνη σε παροντικό χρόνο.

Συγκινημένη δήλωσε στην DailyMail: «Ως μητέρα της, δεν νιώθω ξεκομμένη. Δεν πιστεύω ότι είναι νεκρή. Δεν θα χάσω ποτέ την ελπίδα μου. Κάποιος εκεί έξω γνωρίζει την αλήθεια και εύχομαι ότι θα δώσει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο που ζω με το να μου μιλήσει».

Tο νέο ντοκιμαντέρ του Channel 5 εξετάζει τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην 35χρονη δέκα χρόνια πριν. Παρόλο που οι ερευνητές θεωρούν επικρατέστερο σενάριο η Claudia να έχει δολοφονηθεί, το ντοκιμαντέρ εξετάζει το σενάριο η 35χρονη να είναι ζωντανή και να ζει είτε στην Ολλανδία ή στην Κύπρο.

Η Βρετανίδα εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν έφυγε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο. Η μητέρα της υποστηρίζει ότι δεν της άρεσε ποτέ να περπατάει μόνη της στο κρύο και στο σκοτάδι και κάθε φορά της πρόσφερε λεφτά για ταξί αλλά αυτή δε δεχόταν.

Την ημέρα της εξαφάνισής της, στις 09:12, η Claudia πήρε ένα sms από φίλη της στην Κύπρο αλλά ποτέ δεν απάντησε. Δεν έγινε γνωστό εάν το διάβασε. Από τότε δεν άφησε κανένα ίχνος, καμιά τελευταία κουβέντα και κανένα στοιχείο για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην 35χρονη.

Εντούτοις, το νέο αυτό ντοκιμαντέρ φέρνει στο προσκήνιο των σεναρίων και αυτό της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία που υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ, η 35χρονη φέρεται να έφυγε για την Κύπρο, στο πίσω μέρος ενός βαν. Όπως έγινε γνωστό, είχε επισκεφτεί το νησί και συγκεκριμένα την Πάφο δύο χρόνια πριν και την είχε ενθουσιάσει.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθε ποτέ εδώ. Της άρεσε να είναι μακριά, αγαπούσε τη ζέστη και το μαύρισμα. Είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Κύπρο», δήλωσε η φίλη της.

Αστυνομικές έρευνες έγιναν και στην Κύπρο.

«Μία από τις θεωρίες είναι ότι πιθανόν να έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο στο πίσω μέρος ενός βαν και έφτασε στην Κύπρο. Για να μεταφέρεις κάποιον από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο σε ένα βαν, θα πρέπει να περάσεις από ένα αριθμό τελωνειακών ελέγχων. Δεν θα την έβρισκαν κάποια στιγμή; Πώς θα άντεχε στο πίσω μέρος ενός βαν για τόσο μεγάλη διάρκεια; Είναι απίθανο», ανέφερε ιδιοκτήτης μπαρ στην Πάφο.

Το διαβατήριο της 35χρονης έχει εντοπιστεί στο σπίτι της, ενώ ο πατέρας δεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει εγκαταλείψει τη Βρετανία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here