Ήταν μία συνηθισμένη νέα γεμάτη όρεξη για ζωή. Μόλις είχε τελειώσει το σχολείο και έπιασε δουλειά στην υπεραγορά «Σοφοκλέους» στο Ζακάκι ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα στην ξενοδοχειακή σχολή Λεμεσού.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Στις 9 Φεβρουαρίου 1994, η Στάλω επέστρεψε από τη δουλειά στο σπίτι και γύρω στις 5:30 το απόγευμα κάποιος της τηλεφώνησε. Με ευχάριστη διάθεση, μάζεψε τα ρούχα της και ανακοίνωσε στους γονείς της πως θα πήγαινε να μείνει στο δεύτερό τους σπίτι για να είναι κοντά στη δουλειά. Όταν η μητέρα της την ρώτησε ποιος ήταν στο τηλέφωνο, δεν έλαβε σχετική απάντηση. Το μόνο που τους είπε ήταν «αν με ζητήσει κανείς, πες ότι δεν είμαι μέσα».

Η Στάλω λίγες μέρες πριν την αποφοίτησή της

Η εξαφάνιση

Το επόμενο πρωί οι γονείς της πήραν τηλέφωνο στο σπίτι στην οδό Τσακάλωφ για να την ξυπνήσουν, σε περίπτωση που είχε αποκοιμηθεί. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και καμία απάντηση, σκέφτηκαν πως μάλλον είχε ήδη πάει στη δουλειά της. Το μεσημέρι πέρασαν από την υπεραγορά για να την πάρουν σπίτι. Όμως ο διευθυντής τους είπε πως η Στάλω δεν είμαι φανεί καθόλου στη δουλειά από το πρωί. Η οικογένειά της ανήσυχη ειδοποίησε την αστυνομία για την εξαφάνισή της και πέρασε από το σπίτι, όπου βρήκε τα πράγματά της.

Σαδιστική δολοφονία

Τέσσερις μέρες αργότερα, δύο κυνηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Μία νεαρή γυναίκα βρισκόταν μπρούμυτα, ημίγυμνη. Από τη μέση και πάνω ήταν σκεπασμένη με ένα σακάκι, με τη ζώνη του παντελονιού στο λαιμό, ενώ το τζιν και το εσώρουχό της ήταν κατεβασμένα στο ένα πόδι. Οι δύο άντρες ειδοποίησαν την αστυνομία. Η νέα βρέθηκε στραγγαλισμένη και οι δολοφόνοι την είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά με ένα κατσαβίδι, ξύλα και πέτρες. Με τη ζώνη τη στραγγάλισαν και την πέταξαν στη βουνοπλαγιά.

Οι εικασίες

Μέχρι σήμερα το έγκλημα παρέμεινε ανεξιχνίαστο. Για τον φόνο ανακρίθηκαν ο νεαρός με τον οποίο η κοπέλα είχε δεσμό και η αδελφή του, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να τους ενοχοποιεί. Από τις εξετάσεις του ιατροδικαστή, συμπέραναν πως οι δολοφόνοι είχαν στήσει καρτέρι στη Στάλω, αφού το σώμα της έφερε και τραύματα τα οποία μάλλον προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Φαίνεται πως την ακολούθησαν με το αυτοκίνητο και την χτύπησαν την ώρα που η ίδια επέβαινε στο μηχανάκι της και αφού την έριξαν κάτω, την οδήγησαν στον χώρο του εγκλήματος.

Στο λεύκωμά της λίγο πριν το τραγικό της τέλος έγραφε: «Είμαι νέα, αγαπώ τη ζωή, το φως, την ελευθερία, τον ήλιο…». Το έγκλημα έμεινε ανεξιχνίαστο και ατιμώρητο

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Τρεις φόνοι και μια αυτοκτονία στη Λεμεσό. Οι γυναίκες που πίστευαν ότι τους είχαν κάνει μαύρη μαγεία και σκόρπισαν το θάνατο 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here