Τα πρωτοχρονιάτικα γλέντια στην Κυπριακή Βουλή, ήταν μεγάλο γεγονός.
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκεντρώνονταν στο Κοινοβούλιο και καλωσόριζαν το νέο χρόνο.

Οι πολιτικοί διασκέδαζαν με άφθονο αλκοόλ, φαγητό και πούρα, ενώ άκουγαν παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια από τον Βάσο Κωνσταντίνου.

Δείτε τον τότε βουλευτή Γιαννάκη Αγαπίου ντυμένο αη Βασίλη να κάνει σάτιρα σε βάρος των πολιτικών στο 4:00

Τα πολιτικά ανέκδοτα του Άη Βασίλη

Πέρα από το κυπριακό γλέντι, το μεγάλο γεγονός της βραδιάς ήταν η πολιτική σάτιρα και τα ανέκδοτα του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιαννάκη Αγαπίου σε ρόλο Άη Βασίλη.
Ο Κύπριος «Άη Βασίλης», με καταγωγή από τις Πάνω Αρόδες, εκμεταλλευόταν όλα τα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς για να πει ανέκδοτα.
Ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα διακρίνονται πρώην πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο νυν ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης.

Η σάτιρα του 1993

«Χρόνια πολλά ευτυχισμένα, θα φάτε μούχτι πάλε». Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πρωτοχρονιάτικης νύχτας.
Το 1993, βασικό θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα ήταν η σύλληψη και απόδραση του Κύπριου «Αλ-Καπόνε», Αντώνη Κίτα, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο.
Ακούστε την καταπληκτική μίμηση του Καραμανλή και του Παπανδρέου.


Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Τηλεοπτικό πάρτυ 1975: Πολιτικοί και καλλιτέχνες υποδέχονται την Πρωτοχρονιά της μεταπολίτευσης και τραγουδούν «Άπονη ζωή» και «Κάντε Υπομονή» στην εκπομπή του Δημήτρη Λιμπερόπουλου 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here