Στην ταινία της Finos Films «Ο Κατεργάρης», η Νόρα Βαλσάμη ζήτησε από τον αδερφό της Χρόνη Εξαρχάκο, ένα πάρτι «to know us better» (για να γνωριστούμε καλύτερα). Εκείνος, που δεν γνώριζε καν την έννοια της πρότασης, το πρόφερε με τον δικό του κωμικό τρόπο.
«Tου νόου ας μπέτε», έλεγε σε όλη τη διάρκεια στης ταινίας, κάνοντας την ατάκα μια από τις πιο αγαπημένες του ελληνικού κινηματογράφου.
Φυσικά τη δεκαετία του εξήντα, το πιο πιθανό είναι ότι ελάχιστοι θεατές γνώριζαν αγγλικά για να κατανοήσουν το αστείο.

Σύζυγος του Χρόνη Εξαρχάκου στην ταινία ήταν η Κατερίνα Γιουλάκη, η οποία υποδύθηκε ξανά την γκρινιάρα σύζυγό του και στην ταινία "Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας"
Σύζυγος του Χρόνη Εξαρχάκου στην ταινία ήταν η Κατερίνα Γιουλάκη, η οποία υποδύθηκε ξανά την γκρινιάρα σύζυγό του και στην ταινία «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας»

Αυτό που έγινε αρκετά χρόνια αργότερα γνωστό ήταν ότι η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε την τελευταία ασπρόμαυρη παραγωγή της Φίνος Φιλμ, ενώ ήταν και η μοναδική που ο Χρόνης Εξαρχάκος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ωστόσο, το ταλέντο του ηθοποιού, ακόμα και μέσα από δεύτερους ρόλους ήταν τόσο μεγάλο, που πάντα κέρδιζε το πιο θερμό χειροκρότημα

https://youtu.be/4dly0lexQ5U?t=7m11s

Τι έλεγε στα ιταλικά ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα»;

Στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα», επισημοποιήθηκε το ειδύλλιο Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ.
Μια ρομαντική ταινία, με σπαρταριστές ατάκες όπως η φράση:»πιο γρήγορα παρακαλώ», που έλεγε η Αλίκη την ώρα που ο Παπαμιχαήλ υποτίθεται ότι δοκίμαζε τις επιδόσεις της στη δακτυλογράφηση.
Φυσικά ξεχώρισε και ο διάλογος με τον περίφημο «κυρ – Στέφανο» στον οποίο παρήγγειλε με δισταγμό τα ψώνια της εβδομάδας. «Παντοπωλείον η Αφθονία; Εσύ είσαι κυρ – Στέφανε;»

Υπάρχει ένα στιγμιότυπο στην ταινία, που ο «σινιόρ Αλέξης Βαρνέζης», τον οποίον υποδυόταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, έκανε δηλώσεις στα ιταλικά.
Το ερώτημα είναι αν μιλούσε όντως ιταλικά και πόσο σχετικά με το σενάριο ήταν όσα έλεγε;
Η απάντηση είναι ότι όχι απλά μιλούσε ο ίδιος, αλλά οι δηλώσεις του αφορούσαν στη βιομηχανική ανάπτυξη!
Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής:
https://youtu.be/lXozPnd1u2w?t=50m26s
«Κύριοι, σ’ αυτό το συνέδριο παρουσιάστηκαν από τις βιομηχανίες μας (θέματα) ζωτικής σημασίας για όλους μας και ανοίγουν νέοι ορίζοντες για τη βιομηχανία πετρελαίου στα τέσσερα επόμενα προγράμματα της Κοινής Αγοράς. Και σίγουρα, πολύ σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα προς όφελος ολόκληρου του δυτικού κόσμου».

xronis-2-700x555

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Η στενή σχέση του Χρόνη Εξαρχάκου με τη μητέρα του και η κατάρρευσή της, όταν ο ηθοποιός πέθανε πρόωρα από καρκίνο…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here