Ο πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του Ινστιτούτου Καυκάσου Αλεξάντρ Ισκαντάριαν δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στο τρίγωνο Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ μπορεί γενικά να αποκαλείται διαίρεση των ζωνών επιρροής στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ισκαντάριαν, η μερική αποχώρηση των Αμερικανών δίνει περισσότερη ελευθερία στην κυβέρνηση Άσσαντ.

«Το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στη Συρία είναι πολύ πιο σοβαρό για την Άγκυρα. Μια δεύτερη ‘’Βόρεια Κύπρος’’ μπορεί να σχηματίσει ».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πώς η κατάσταση θα μπορούσε να επηρεάσει την Αρμενία, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Καυκάσου επεσήμανε ότι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.
Η πρώτη είναι οι πρόσφυγες, δεδομένου ότι υπάρχει μια αρμενική κοινότητα στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένης μιας κουρδόφωνης αρμενικής κοινότητας.
«Πολλοί θα πρέπει να φύγουν. Πού να τρέξουν να πάνε  είναι μια ερώτηση. Κάποιοι πιο κοντά στη Δαμασκό άλλοι στον Λίβανο ή στη Δύση. Κάποια άτομα ενδέχεται να έρθουν στην Αρμενία. Το ταξίδι στη Συρία είναι δύσκολο. Ακόμη και η επιβίβαση στο αεροδρόμιο είναι ήδη απειλητική για τη ζωή», δήλωσε.
Το δεύτερο ζήτημα είναι μια ανθρωπιστική αποστολή. Ωστόσο, ο πολιτικός επιστήμονας δεν βλέπει κάποια σχέση με την περίπτωση του Καραμπάχ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here