Σε πολλούς Ελληνικούς μύθους αναφέρεται η λέξη τουλίπα. Μύθοι που σχετίζονται με την ιστορία της γέννησής της . Ένας από αυτούς τους μύθους :
Στην Ανατολή κάποτε ήταν ένας πρίγκιπας Πέρσης που τον έλεγαν Φαράχ . Ήταν πολύ ερωτευμένος με τη Σχιρίν. Μια μέρα η αγαπημένη του σκοτώθηκε, ο Φαράχ τότε έπεσε με το άλογό του σε έναν γκρεμό θέλοντας να αυτοκτονήσει. Το αίμα του απλώθηκε στο έδαφος και κάθε σταγόνα του έγινε τουλίπα. Από εκείνη την στιγμή η τουλίπα έγινε το έμβλημα της απόλυτης αγάπης. (Σύμφωνα με πληροφορίες από τη wikipedia)

Το μαγικό χαλί της Ευρώπης
Τεράστιες εκτάσεις με πολύχρωμες λωρίδες δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Το θέαμα οφείλεται σε εκατομμύρια τουλίπες οι οποίες ανθίζουν στις αγροτικές περιοχές της Ολλανδίας.

ollandia

Λευκές, κόκκινες, μπλε, κίτρινες, πράσινες και λωρίδες πολλών άλλων αποχρώσεων, δημιουργούνται από τους παραγωγούς τουλίπας, που καλλιεργούν τεράστιες εκτάσεις στην Ολλανδία, από τον 17ο αιώνα.
Στην χώρα της τουλίπας, παράγεται κάθε χρόνο ένας αριθμός λουλουδιών που αγγίζει τα δύο τρίτα της συνολικής παραγωγής παγκοσμίως. Φυσικά συντριπτική πλειονότητα είναι προς εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

tulip-field

Στην ίδια την Ολλανδία είναι και μια τουριστική ατραξιόν.
Χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν το θέαμα.
Υπάρχουν χωράφια με τουλίπες σε όλη τη χώρα, αλλά τα πιο εντυπωσιακά βρίσκονται μεταξύ των πόλεων Leiden και του Den Helder.
Μικρότερα χωράφια υπάρχουν σε άλλες επαρχίες, λιγότερο γνωστές, με αποτέλεσμα να μην μην έχουν πολύ κόσμο και να αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τους επισκέπτες που θέλουν να περπατήσουν μέσα στα χωράφια.

tulip-field_3

Η τουλίπα αποτελεί ένα φυτό-σύμβολο για τους Ολλανδούς. Για αυτό και κάθε χρόνο την περίοδο της άνοιξης διοργανώνεται το φεστιβάλ τουλίπας στην περιοχή Noordoostpolder, περίπου μια ώρα από το Άμστερνταμ.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται διάφορα δρώμενα, όπως διαγωνισμός φωτογραφίας, σώου στους κήπους, μωσαϊκά από λουλούδια κλπ.
Η τουλίπα για την Ολλανδία δεν είναι απλά μια παράδοση, αλλά κομμάτι της «βαριάς βιομηχανίας» της που φέρνει στην οικονομία πολλά εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν πάνω από εκατό είδη τουλίπας.

noordoostpolder

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here