«Και ότι ο φονεύς προφανώς διεστραμμένος σεξουαλικώς και μανιακός, επιχείρησεν να ασελγήση επί των δύο αθώων γυναικών…»

Το 1964 η αρμένικη κοινότητα της Κύπρου είχε συγκλονιστεί από τις δολοφονίες αρκετών μελών της, περισσότερα από τα οποία είχαν πέσει θύματα ληστείας, καθώς την εποχή εκείνη επικρατούσε η φήμη ότι οι Αρμένιοι που ζούσαν στο νησί ήταν ευκατάστατοι.
Πολλοί ασχολούνταν με το εμπόριο υφασμάτων και χαλιών, ενώ άλλοι ήταν καλοί τεχνίτες ρολογιών.

Τον Φεβρουάριο του 1964 βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες στο σπίτι τους στη Λευκωσία οι αρμένικης καταγωγής Αρσιακουχί Σαμαντζιάν και Λουϊζα Πετροσιάν, μάνα και κόρη αντίστοιχα.
Τα κίνητρα της δολοφονίας αυτή τη φορά δεν ήταν οικονομικά, αφού όταν έφτασαν οι αρχές στον τόπο του στυγερού εγκλήματος διαπίστωσαν κάτι πολύ πιο αποτρόπαιο.
Το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου μία άλλη Αρμένισα, η Μαρί Μανουκιάν, είχε πάει στο σπίτι των δύο γυναικών, καθώς δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά της και δεν τις είχε δει στη γειτονιά για δύο μέρες.
Η Μανουκιάν βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μόλις μπήκε, αντίκρισε τις γυναίκες στο πάτωμα νεκρές μέσα σε λίμνη αίματος.

«Μέγα Απόθεμα σαδισμού»

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της 27ης Φεβρουαρίου 1964, το οποίο περιγράφει τη στιγμή που η Μανουκιάν βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα: «Τα πρόσωπα τους είχαν οικτρώς παραμορφωθεί από αλεπάλληλα πλήγματα δια μάχαιρας, ενδεχομένως και δια πελέκεως, κατά τρόπον μαρτυρούντα μέγα απόθεμα σαδισμού και εγκληματικής μανίας του δράστου του φρικτού και αποτροπαίου διπλού φονικού.»

Ο τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία» στις 27 Φεβρουαρίου 1964

Όταν η Μαρί Μανουκιάν συνήλθε από το σοκ κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στον τόπο του εγκλήματος.
Μάνα και κόρη κείτονταν νεκρές στο πάτωμα φορώντας τη «νυχτερινήν περιβολήν» τους, χωρίς τα εσώρουχα και με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης.

Στο πόρισμα των αρχών αναφερόταν ότι ο θάνατος των άτυχων γυναικών προήλθε από πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, τον αυχένα και το στήθος, ενώ προηγήθηκε πάλη ανάμεσα στον δράστη και τα θύματα.

«Διεστραμμένος μανιακός»

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε: «Και ότι ο φονεύς προφανώς διεστραμμένος σεξουαλικώς και μανιακός, επιχείρησεν να ασελγήσει επί των δύο αθώων γυναικών προτού τις σφαγιάση, την μητέραν πρώτον και εν συνεχεία την θυγατέραν αυτής, έγγαμον και μητέρα.»

Μετά από έρευνες, η αστυνομία στην έκθεσή της ανέφερε ότι η μητέρα ήταν πιθανόν μόνη της στο σπίτι και ότι την επισκέφθηκε η κόρη της αφού είχε δολοφονηθεί. » Εικάζεται ότι η Λουϊζα εισελθούσα εις το διαμέρισμαν της ανύποπτος, ευρέθη ενώπιον του δολοφόνου και αφού αυτός εσφάγιασεν την μητέρα της, εκόρεσεν τα αιμοδιψή ένστικτα του φονεύοντας μετά του ίδιου φονικού οργάνου και την θυγατέραν.»

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετά τον διπλό φόνο και τη σεξουαλική κακοποίηση, πήγε στην τουαλέτα και αφού σκούπισε το μαχαίρι με το οποίο έσφαξε τις δύο γυναίκες, εγκατέλειψε τη σκηνή.

Οι αρχές προσπαθούσαν για πολύ καιρό να διαλευκάνουν την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος. Ο δράστης ή οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι και η υπόθεση έμεινε στα συρτάρια του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Μια επιστολή μυστήριο ανοίγει ξανά την θρυλική απόδραση από το Αλκατράζ το 1962. Οι 3 δραπέτες που πέρασαν στην ιστορία του εγκλήματος…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here