Τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Κοσμάτου με την Ράκελ Γουέλς στον ρόλο της Ελένης αποτέλεσαν το κορυφαίο κινηματογραφικό γεγονός που βίωσε η Κύπρος στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Την επιτυχία όμως της διεθνούς παραγωγής που διαδραματίστηκε στο κατεχόμενο σήμερα Κάρμι, διέλυσαν οι όλμοι της τουρκικής εισβολής.

Οι δημιουργοί Γιώργος Αβραάμ (σενάριο-παραγωγή) και Κωνσταντίνος Πατσαλίδης (σκηνοθεσία), γύρισαν το ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» μεταφέροντας στον κινηματογράφο, όλα όσα έζησαν οι κάτοικοι του Καρμιού σε αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το τότε sex-symbol της Αμερικής, Ράκελ Γουέλς, είχε πεισμώσει και ήθελε πάση θυσία να αποδείξει στους επικριτές της τη διαφορά μεταξύ μίας «θεάς του σεξ» και μιας «αληθινής ηθοποιού».

Το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ στο Σικάγο, στο Gene Siskel Film Center! Μια τεράστια τιμή για την Κύπρο και τους Κύπριους δημιουργούς.

Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» αποτελούν επίσημη επιλογή του 20th Annual Chicago European Union Film Festival, «ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ταινιών στην Αμερική όπου προβάλλονται περισσότερες από 60 νέες ταινίες μεγάλου μήκους από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» φιγουράρουν ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες. Το φετινό lineup συμπληρώνουν, βραβευμένες ταινίες σε διεθνή φεστιβάλ, European box-office, πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες.

Η Ράκελ Γουέλς με το αποκαλυπτικό φόρεμα της ταινίας ανάμεσα σε ηλικιωμένες γυναίκες στο Κάρμι. Το αμιγές ελληνικό χωριό της επαρχίας Κυρήνειας βρίσκεται στην κατεχόμενη από το 1974 από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής περιοχή της Κύπρου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, ώρα 7.45μ.μ. &  Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ώρα 8.15 μ.μ. στο Gene Siskel Film Center στο Σικάγο.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Walking Around The World, έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα εξαιρετικές κριτικές. Οι  «Πολυαγαπημένες μέρες» προτάθηκαν από το Dcist στην Ουάσιγκτον  ως μία από τις 11 ταινίες που πρέπει να δει το κοινό στα πλαίσια του 19ου Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2017 στο Αmerican Film Institute.

Συμπαραγωγοί: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου, Filmblades, Atlantis ,Roll-Out Vision Services)

 Beloved Days trailer

https://www.youtube.com/watch?v=tVTVyDVAZ8g

OFFICIAL LINKS

facebook.com/BelovedDaysDocumentary

www.beloveddays.com

@Beloveddays

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Όταν η Ράκελ Γουέλς υποδύθηκε την Ελένη και ξεσήκωσε τον ανδρικό πληθυσμό στην Κύπρο. Η συνάντησή της με τον Μακάριο και η υποδοχή από τις γυναίκες της περιοχής

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here