Ο θρύλος της ροκ David Bowie συνελήφθη στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο 1976, με την κατηγορία της κατοχής ποσότητας μαριχουάνας.

Ο 29χρονος «Thin White Duke» (Λεπτός Λευκός Δούκας) όπως τον αποκαλούσαν τότε, είχε συλληφθεί μαζί με τον Iggy Pop και άλλους δύο,  σε ξενοδοχείο στο Ρότσεστερ, μετά από μια συναυλία.

Ο Bowie κρατήθηκε στη φυλακή του Μονρό για μερικές ώρες προτού αφεθεί ελεύθερος. Οι συγκεκριμένες πόζες, προφίλ και ανφάς του κρατούμενου Bowie, τραβήχτηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Ρότσεστερ τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή του.

Λίγη ώρα μετά ο διάσημος καλλιτέχνης εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, για να του απαγγελθεί η κατηγορία.

david bowie station

Ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» (Thin White Duke) ήταν ένας χαρακτήρας που ενσάρκωσε ντυμένος άψογα, εκφράζοντας την γοητεία του κακού . Το 1976 ήταν η χρονιά που ο Bowie κυκλοφόρησε το δέκατο δίσκο Station to station,  ο οποίος θεωρείται  ένας από τους καλύτερους της δισκογραφίας του.

Δείτε πως ήταν ο Bowie την δεκαετία του ’70. Εντελώς αγνώριστος. Βέβαια χρόνο με τον χρόνο μεταμορφώθηκε. Και αυτό ήταν ένα απά τα δυνατά χαρακτηριστικά του. Να αλλάζει πρόσωπα σε κάθε φάση της καριέρας του.

http://youtu.be/UbI1DLnEaPU

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here