Η ταινία «Οι κυρίες της Αυλής» είναι μια από τις πιο γνωστές του Ντίνου Ηλιόπουλου και σε αυτή ξεδίπλωσε το ταλέντο του και εντυπωσίασε το κοινό. Η ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 9 Απριλίου του 1966, κατετάγη 10η σε εισπράξεις, ανάμεσα στις 100 εκείνης της σεζόν.

Ο Ηλιόπουλος γνώριζε καλά το ρόλο, αφού το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στο θεατρικό έργο «το 6ο πάτωμα το οποίο είχε ανεβάσει ο ηθοποιός τη σεζόν 1964-5 στο θέατρο Γκλόρια».
Η επιτυχία της παράστασης ήταν εντυπωσιακή. Ανάμεσα στους θεατές που την παρακολούθησαν ήταν και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, απέναντι στον οποίο ο Ηλιόπουλος είχε μια ασυνήθιστη άνεση.

Διαβάστε εδώ: Γιατί ο Ντίνος Ηλιόπουλος έκανε τράκα στον βασιλιά Κωνσταντίνο;

Για την κινηματογραφική εκδοχή, ο Ηλιόπουλος έλαβε μια αρκετά μεγάλη για την εποχή αμοιβή από τη Φίνος Φιλμ, καθώς πήρε 90.000 δραχμές.
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία από τα γυρίσματα της ταινίας είναι πως σε μια σκηνή εμφανίζεται η δυο ετών κόρη του Ηλιόπουλου, η Εβίτα.
Ο ηθοποιός, που είχε τη φήμη του γυναικοκατακτητή, απέκτησε δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του με την αυστριακή Χίλντεγκαρντ την οποία αποκαλούσε «γυναίκα της ζωής του».

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» την ίδια την Εβίτα να μιλάει για τον πατέρα της και τους δύο γάμους του Ηλιόπουλου. Ο πρώτος έγινε γρήγορα και έληξε εξίσου γρήγορα και ο δεύτερος κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here