Το καλοκαίρι του 1964, τέσσερα ξαδέλφια αποφάσισαν να ξεκινήσουν από τη Λευκωσία και με ένα παλιό «πεζό» να πάνε προς τον Απόστολο Ανδρέα.

Το αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα του Μάριο Θεοδότου, όμως αφού το ένα από τα παιδιά ήξερε να οδηγεί τους το δάνεισε με την προϋπόθεση πως κάποιος ενήλικας θα τα συνοδεύει. Κι έτσι μαζί τους κίνησε και η κυρία Ελένη Θεοδότου.
Στο αυτοκίνητο, βρισκόταν ο Μάριος, η Έλενα Θεοδότου, η Ελευθερία Μαυρογένους και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Όλοι μαζί κίνησαν για την εκδρομή.
Η κ. Ελευθερία περιέγραψε εκείνη την ημέρα στη Μηχανή του Χρόνου:

«Με τον Νίκο είμαστε τρίτα ξαδέλφια, όμως κάναμε πάρα πολύ παρέα γιατί είμαστε και συνομήλικοι, τον περνάω μόνο ένα χρόνο. Όταν μετακόμισε στη Λεμεσό περνούσαμε πολλές ώρες μαζί. Εκείνο το καλοκαίρι του ΄64, εγώ σπούδαζα, ο Νίκος φοιτούσε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας, είχα επισκεφθεί και τα υπόλοιπα τα ξαδέλφια μου στη Λευκωσία και παραθέριζα εκεί. ένα απόγευμα αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή. Με τη συνοδεία της γιαγιάς Ελένης, κινήσαμε προς τον Απόστολο Ανδρέα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σταματούσαμε στην Καρπασία και κάναμε βουτιές στις θάλασσες. Ρίξαμε τρελό γέλιο, ο Νίκος ήταν απίστευτος χιουμορίστας.

Στη διαδρομή πίσω, το αυτοκίνητο άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα, μέχρι που τελικά κάπου στο Τρίκωμο μας άφησε μια και καλή. Δεν θα ξεχάσω τη φιλοξενία εκείνων των ανθρώπων που μας συνάντησαν. Θυμάμαι κατεβήκαμε και χτυπήσαμε την πόρτα του πρώτου σπιτιού που βρήκαμε μπροστά μας.
Οι άνθρωποι όχι μόνο μας δέχτηκαν, αλλά μας φιλοξένησαν και 3-4 ώρες με καφέδες και λεμονάδες, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Ένα τσούρμο από παιδιά ξυπόλυτα έτρεξε κοντά μας και πόζαρε να βγάλει φωτογραφίες.
Ο Μάριος τελικά κατάφερε να καλέσει τον πατέρα του στο τηλέφωνο για να μας βοηθήσει.
Είχε τις αναποδιές της η μέρα, αλλά ήταν μια υπέροχη εκδρομή».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι ο έβδομος σε σειρά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ναυτικό δίκαιο στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Ως φοιτητής υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου επί προεδρίας Γεωργίου Παπανδρέου καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου “Θέμις” της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Το 1981, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή της Κύπρου, όταν εξελέγη βουλευτής Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ.
Το 1997 εξελέγη στην προεδρία του ΔΗΣΥ.
Το 2013 εξελέγη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φωτογραφία: Stavros Koniotis 

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Αναγνωρίζετε τον νεαρό με τα γυαλιά, πίσω από την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε πάρτυ στη Λεμεσό; Σήμερα είναι από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της Κύπρου  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here