Το 1952, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, ο πεζοναύτης Φράνκ Πρέιτορ έσωσε και περιέθαλψε ένα νεογέννητο γατάκι, το οποίο είχε μείνει ορφανό.
Το ονόμασε «Μiss Hap», δηλαδή «δεσποινίς τυχαίο γεγονός», επειδή όπως εξηγούσε αργότερα, «είχε γεννηθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή». Ο πεζοναύτης μπορεί να βρισκόταν στο πεδίο της μάχης, ήταν ετοιμοπόλεμος, αλλά δεν είχε χάσει την ικανότητα να ενδιαφέρεται για άλλα ζωντανά όντα.
Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τον Πρέιτορ να έχει κρυφτεί πίσω από αμμόσακους. Έχει βγάλει το κράνος του και έχει πιστόλι μαζί του.
Στο αριστερό του χέρι κρατάει το γατάκι και του δίνει γάλα με σύριγγα.
Την τρυφερή αυτή στιγμή αποθανάτισε ο λοχίας Μάρτιν Ρίλεϊ, ενώ η φωτογραφία κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 1700 εφημερίδες το 1953.
Ο Πρέιτον είχε δηλώσει αργότερα σε συνέντευξή του, ότι αρχικά υπήρχαν δύο ορφανά γατάκια. Η μητέρα τους είχε σκοτωθεί, αφού ένας στρατιώτης την είχε πυροβολήσει για να γελάσει και να «περάσει ευχάριστα την ώρα του».
Ένας λοχίας είχε υιοθετήσει το άλλο νεογέννητο, το οποίο όμως πέθανε, όταν το πλάκωσε άθελά του την ώρα του ύπνου.
Η «Μiss Hap» ωστόσο, κατάφερε να επιβιώσει. Ο Πρέιτον την τάιζε με τα υπολείμματα από τις κονσέρβες που μοιράζονταν καθημερινά στους στρατιώτες.
Η γάτα μεγάλωσε και είχε γίνει η μασκότ του στρατοπέδου. Όταν έφτασε η στιγμή για τον Πρέιτον να επιστρέψει στην πατρίδα του, δεν μπόρεσε να την πάρει μαζί του.
Τελικά την υιοθέτησε ο δεκανέας Κόνραντ Φίσερ και τη μετέφερε στις ΗΠΑ, μετά τη λήξη του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσες μέρες είχε να φάει ο Γερμανός στρατιώτης όταν έπεσε στα χέρια των Σοβιετικών. Γιατί ο Χίτλερ παρά τις τρομακτικές απώλειες και την εξαθλίωση από την πείνα, δεν τους επέτρεπε να παραδοθούν και να σωθούν

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here