Στη φωτογραφία εικονίζεται μια όμορφη γυναίκα να κρατά ένα όπλο Μ-16. Τραβήχτηκε στο Βιετνάμ και απεικονίζει μια Βιετκόνγκ, που ως «ελεύθερος σκοπευτής» τρομοκράτησε τους Αμερικανούς. Στα 31 της ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο «Απάτσι» εξαιτίας των βασανιστικών θανάτων που προκαλούσε στους εχθρούς.

 

Φημιζόταν για την τεχνική και τη βαρβαρότητα της. Ήταν αρχηγός μιας διμοιρίας, που αιχμαλώτιζε και βασάνιζε Αμερικανούς πεζοναύτες. Η Απάτσι τους αφαιρούσε τα βλέφαρα, παίρνοντας τα ως αναμνηστικό και τους ευνούχιζε, αφήνοντάς τους να πεθάνουν από αιμορραγία.
Όπως είχε αναφέρει στο βιβλίο του ο συγγραφέας Τσαρλς Χέντερσον, ένα από τα πολλά θύματά της ήταν ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε τον Νοέμβριο του 1966 στον λόφο 55.
Τον είχε δέσει σε ένα ξύλο από μπαμπού και του αφαίρεσε τα βλέφαρα και τα νύχια. Στη συνέχεια του έσπασε ένα ένα τα δάκτυλα του χεριού.
Γύρω της στέκονταν συμπολεμιστές της που φύλαγαν σκοπιά και την παρακολουθούσαν.

Στο τέλος, του έκοψε με ένα μαχαίρι τα γεννητικά όργανα και τον απελευθέρωσε, λέγοντας του να τρέξει για βοήθεια. Γνώριζε ότι δεν θα άντεχε για πολύ.

Η Απάτσι έγινε νούμερο  ένα στόχος  της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καθώς είχε γίνει διάσημη και καταρράκωνε την ψυχολογία των στρατιωτών και οι αμερικανοί ήθελαν να την εκδικηθούν.

Η συνάντηση του Χάτσκοκ με την «Απάτσι» ήταν η αφορμή για ένα επεισόδιο του History Channel με τίτλο: «Ελεύθερος σκοπευτής, Φονικές αποστολές»

Ο  στρατιώτης που ανέλαβε να την εξολοθρεύσει, ήταν ο 24χρονος Αμερικανός σκοπευτής Κάρλος Χάτσκοκ, ο οποίος είχε δει από κοντά τι είχε κάνει σε έναν συνάδελφό του. Είχε ένα επιπλέον κίνητρο.

O Kάρλος Χάτσκοκ στο Βιετνάμ (Φωτογραφία: Αρχείο USMC)

Μια μέρα μαζί με τον παρατηρητή του, είδαν τη διμοιρία της να απομακρύνεται μέσα στη ζούγκλα. Την  ακολούθησαν γνωρίζοντας ότι δεν θα είχαν πολλές ευκαιρίες. Ο Χάτσκοκ ήταν καλυμμένος και αθέατος από τον εχθρό. Αν έριχνε μια λάθος βολή θα έπεφτε στα χέρια της.
Την πυροβόλησε δύο φορές και την έριξε στο έδαφος.

«Την είδα ανάμεσα σε ένα γκρουπ πέντε ατόμων που έσκυψε για να ουρήσει. Έτσι κατάλαβα ότι ήταν εκείνη. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν να την σταματήσουν αλλά εκείνη δεν σταμάτησε. Τη σταμάτησα εγώ»

Όπως ανέφερε ήταν η καλύτερη βολή που έριξε ποτέ. «Ήταν μια κακιά γυναίκα. Συνήθως οι ελεύθεροι σκοπευτές έπαιρναν τα ρούχα των θυμάτων τους ή τα παπούτσια τους. Η Απάτσι ήταν σαδίστρια. Μπορούσε να κάνει τα πάντα για να τους προκαλέσει πόνο».
Μετά την επιστροφή του στην Αμερική, ο Χάτσκοκ έγινε θρύλος στον στράτευμα καθώς είχε εξοντώσει επίσημα 93 εχθρούς, ενώ υπολογίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Για τους αμερικανούς ήταν ήρωας όπως και η Απάτσι για τους βιετναμέζους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ελεύθερος σκοπευτής «θρύλος» που εξόντωσε 300 στρατιώτες στον πόλεμο του Βιετνάμ. Πως εξολόθρευσε την «αλήτισσα» όταν έγδαρε ζωντανό έναν συμπολεμιστή του…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here