Προς έκπληξη πολλών, το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο για το 2020 είναι το ιαπωνικό. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Φινλανδία, ενώ η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται αισίως μέσα στην πενηντάδα.

Σύμφωνα με το Ceoworld Magazine, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν την 21η θέση ανάμεσα σε 184 χώρες που έχουν καταργήσει τη βίζα ή δεν την εφαρμόζουν, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Αφγανιστάν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις 26 χώρες στον κόσμο επέτρεψαν την είσοδο σε Αφγανούς πολίτες χωρίς να ζητήσουν επιπλέον στοιχεία θεώρησης εισόδου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση της λίστας, ενώ η Κύπρος στην 39η.

Η λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια διαμορφώθηκε με βάση των αριθμό των κρατών που μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση απλά και μόνο δείχνοντας το διαβατήριο του χωρίς να είναι απαραίτητα επιπλέον στοιχεία θεώρησης εισόδου. Στην εν λόγω έρευνα, συμμετείχαν 193 κράτη αλλά και 6 αυτόνομες περιοχές, όπως το Ταϊβάν, το Μακάο, το Χονγκ Κονγκ, το Κόσοβο, τα Παλαιστινιακά εδάφη, και το Βατικανό.

Ενδεικτικά η λίστα με τα 50 πιο ισχυρά διαβατήρια έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here