Οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν την Τουρκία οικονομικά αν επιτεθεί στους Κούρδους», προειδοποίησε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του στο Twitter.

Την ίδια στιγμή είπε πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από τη Συρία, και διεμήνυσε προς τους Κούρδους «να μην προκαλούν με τη σειρά τους την Τουρκία».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ξεκινάμε την αποχώρηση από τη Συρία, και ενώ θα χτυπάμε το μικρό υπόλοιπο χαλιφάτο του ISIS σκληρά, και από πολλές κατευθύνσεις. Θα επιτεθούμε ξανά από την υπάρχουσα σε κοντινή απόσταση βάση εάν επανεμφανιστεί. Θα καταστρέψουμε οικονομικά την Τουρκία εάν χτυπήσουν τους Κούρδους. Δημιουργία ασφαλούς ζώνης 20 μιλίων».

Ο Προέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει το τέλος των πολέμων και όπως δήλωσε σε επόμενο post στο Twitter «η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του ΙΚΙΛ στη Συρία — φυσικοί εχθροί. Κι εμείς ωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι. Στοπ στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ».

Απάντηση Άγκυρας

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, απάντησε ότι «οι τρομοκράτες δεν μπορούν να είναι συνεργάτες και σύμμαχοι. Η Τουρκία αναμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τιμήσει και θα στηρίξει την εταιρική τους σχέση και δεν πρέπει να επηρεαστεί από την προπαγάνδα των τρομοκρατών. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, στο Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και στο Ισλαμικό Κράτος. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον τους.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here