Για παρεξήγηση των λεγομένων του σχετικά με την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, κάνει λόγο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος διευκρίνισε σήμερα ότι στην αναφορά του για διάλογο, δεν εννοούσε το διάλογο με την οργάνωση ΡΚΚ.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις του στη Haber Turk, ο Ακιντζί είπε ότι αυτό που εννοούσε, ήταν να αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι διπλωματικές επαφές προσθέτοντας ότι πιστεύει στη δύναμη της διπλωματίας και του διαλόγου.

«Δεν εννοώ να αρχίσει ο διάλογος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις», ξεκαθάρισε ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του και στα κατεχόμενα και στην Τουρκία.

«Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία. Το μήνυμα μου παρεξηγήθηκε λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης» ανέφερε στη δημοσιογράφο ο Τ/κ ηγέτης.

«Όπως είπα και στον κ. Ερντογάν και θα το λέω πάντα, δεν χρειάζονται οι πόλεμοι, δεν χρειάζονται νέα θύματα. Αυτή είναι μια άποψη μου που στηρίζω και επαναλαμβάνω πάντοτε».

Υποστήριξε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι καταλαβαίνουν το σκεπτικό πίσω από τις απόψεις του  και πρόσθεσε ότι «όλοι στην Κύπρο  ξέρουν σε τι αναφέρομαι. Είμαι παλιός πολιτικός και ξέρουν όλοι που στέκομαι και τι αντιπροσωπεύω».

Ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ από την πλευρά του, σε δηλώσεις στην ίδια εφημερίδα εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις του στην ανάρτηση του Ακιντζί, λέγοντας παράλληλα ότι ο Τ/κ ηγέτης έχει επηρεαστεί από περιθωριακές ομάδες, οι οποίες είναι εναντίον της Τουρκίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here