Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, οι πτήσεις των F16 έχουν ως στόχο να δοκιμάσουν τα ραντάρ του αντιπυραυλικού συστήματος S400.
Η πρώτη αυτή δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet» «πολεμικά αεροσκάφη F16 θα πραγματοποιήσουν υψηλές και χαμηλές πτήσεις στην τουρκική πρωτεύουσα».

Συγκεκριμένα, η Νομαρχία Αγκύρας εξέδωσε, αρχικά, ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας για τις χαμηλές πτήσεις, ώστε να μην πανικοβληθούν.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνεται, τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες, σημειώνουν ότι με τις πτήσεις των F16 θα δοκιμαστούν τα ραντάρ των S-400, ενώ με την ολοκλήρωση αυτών των δοκιμών πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα τον Απρίλιο του 2020.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει παραδώσει τις δύο συστοιχίες των S400 που αγόρασε η Τουρκία, έναντι του ποσού των 2,5 δις δολαρίων. Μάλιστα, η παράδοση είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου, ενώ ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, οι υπόλοιπες δύο συστοιχίες αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη του 2020 και το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here