Στις 8 Νοεμβρίου 1995, ο Μέλιος Αθηνής, ιδιοκτήτης του κέντρου «Le Panache» στη Λεμεσό δέχθηκε ένα τηλεφώνημα.

Μία άγνωστη συνομιλία, τον έκανε να φύγει άρον άρον από το σπίτι του 15 λεπτά πριν τη δολοφονία του και μάλιστα οπλισμένος. Η ζωή του επιχειρηματία είχε απειληθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Στόχος βομβιστικής επίθεσης

Στις 2 του Σεπτέμβρη, ο Μέλιος Αθηνής έφυγε από μία μπυραρία γύρω στις 02:05 μετά τα μεσάνυχτα.
Όταν στάθμευσε έξω από το μαγαζί του, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι.
Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας του είχε αποτύχει.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Μέλιος Αθηνής στη Μαρία Χατζηκώστα στο Περιοδικό, στις 8 Σεπτεμβρίου μετά την απόπειρα δολοφονίας του / Φώτο: Στέλιος Παπαστυλιανού

Από τότε ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και κάθε του κίνηση ήταν αυστηρά μελετημένη.
Σε συνέντευξή του στο Περιοδικό είχε πει:

«Δεν ανήκω σε καμία φατρία, ούτε έχω λογαριασμούς με εγκληματικά στοιχεία και σχιζοφρενείς ανθρώπους, όπως είναι αυτοί που προσπάθησαν να με σκοτώσουν. Πιστεύω ότι η απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου έγινε από ανθρώπους θέλουν να φύγει ο Μέλιος από τη μέση, γιατί ζηλεύουν. Το ‘Λε Πανάς’ δουλεύει περισσότερο από κάθε άλλο μπουζουξίδικο στη Λεμεσό κι αυτό τους ενοχλεί. Ένα σας λέω: δεν φοβάμαι κανέναν, φοβάμαι μόνο τον Θεό».
Δύο μήνες μετά, ένα τηλεφώνημα τον έβγαλε έξω στον δρόμο.
Καθώς έτρεχε να φτάσει στο μαγαζί του, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του, οι εκτελεστές που ακολουθούσαν το αμάξι του άρχισαν να ρίχνουν καταιγιστικά πυρά εναντίον του.
Μαζεμένος κόσμος στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Μέλιος Αθηνής

Συνολικά 54 σφαίρες ρίχθηκαν εναντίον του. Ήταν πρωτοφανές το γεγονός ότι τα πυρά ήταν διασταυρούμενα» .

Μία σφαίρα τον βρήκε στο κρανίο και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.
Η λευκή BMW που οδηγούσε συνέχισε να τρέχει για περίπου 30 μέτρα ακυβέρνητη μέχρι που προσέκρουσε σε έναν στύλο ηλεκτρικής.

Ανεξιχνίαστο το έγκλημα

Την ίδια περίοδο οι βόμβες και οι δολοφονικές απόπειρες είχαν γίνει ο κανόνας στη Λεμεσό του ΄95.
Η Αστυνομία βρήκε στον τόπο του εγκλήματος 54 κάλυκες κι ένα πλήρως αχρησιμοποίητο φυσίγγιο διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.


Από την περιοχή του εγκλήματος οι αρχές είπαν πως είδαν ένα αυτοκίνητο άσπρο Ford Escort και μία μοτοσυκλέτα να διαφεύγουν.
Ωστόσο, κανένα στοιχείο δεν βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος και οι δολοφόνοι παρέμειναν ελεύθεροι. Η κηδεία του έγινε δυο μέρες μετά ενώ η Λεμεσός ανησυχούσε για το επόμενο θύμα της.

Πληροφορίες/Φωτογραφίες: Το Περιοδικό, Στέλιος Παπαστυλιανού 

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην Κυπριακή cosa nostra που εξελίχθηκε σε βεντέτα. Το ξεκλήρισμα της οικογένειας Αεροπόρου ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄50 και ήταν η απαρχή ενός μεγάλου κύκλου αίματος  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here