Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επρόκειτο να μιλήσει στο Ντάλας, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Τώρα, η εταιρεία CereProc, στο Εδιμβούργο, χρησιμοποιώντας ηχογραφήσεις και κείμενα από 831 ομιλίες του, έδωσε «ζωή» στα όσα επρόκειτο να πει εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία χρειάστηκε 8 εβδομάδες για να καταλήξει στην ηχογράφηση και των 2.590 λέξεων της 20λεπτης ομιλίας, στην οποία ο Κένεντι αναφερόταν στη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο και το κόστος της διατήρησης της ασφάλειάς της.

«Χρησιμοποιήσαμε τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για να διαπιστώσουμε πώς άλλαζε τον τόνο του και τη διάρκεια των ήχων, στις προτάσεις του. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κομμάτι, γιατί δεν θέλαμε ο επιτονισμός του να είναι βαρετός. Πήραμε τις ομιλίες του και το υλικό που υπάρχει, το κόψαμε σε μικρά κομμάτια και κάναμε συρραφή, σε μία νέα ομιλία. Είχε πραγματικά μοναδικό τρόπο ομιλίας και μας πήρε χρόνο για να βρούμε τον σωστό επιτονισμό του», εξήγησε ο Κρις Πίντκοκ, που μετείχε στο πρότζεκτ.

Η εταιρεία εξήγησε ότι αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να βοηθήσει εκείνους που χάνουν τη φωνή τους λόγω ασθένειας ή εξαιτίας ατυχήματος, ώστε να ακούγονται όπως οι ίδιοι και όχι με ρομποτικό τόνο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here