Το Νοέμβρη του 1995, οι Liu και Wang σκότωσαν τους ιδιοκτήτες του μοτέλ όπου διανυκτέρευσαν , τον 13χρονο εγγονό τους και έναν ένοικο ο οποίος τους είχε πιάσει να κλέβουν σε ένα διπλανό δωμάτιο. 

Με δεδομένο ότι τότε δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας για να καταγράψουν τα εγκλήματα τους, διέφυγαν ανενόχλητοι. Ούτε τα ονόματα τους μαθεύτηκαν ποτέ, ούτε ίχνη υπήρχαν που να τους ενοχοποιούν. Όλα αυτά μέχρι το 2017 που ο Liu συνελήφθη.

Ένας εκ των ερευνητών, ο Xu Zhicheng εξήγησε, στην ιστοσελίδα “The Paper” : “Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν πως οι ύποπτοι και τα θύματα δεν είχαν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, να βρούμε έστω την άκρη του νήματος . Ανοίγαμε το φάκελο μια στο τόσο, αλλά δεν σημειώναμε πρόοδο. Σε 22 χρόνια επισκεφτήκαμε τουλάχιστον 10 γειτονικές πόλεις, για να συγκεντρώσουμε στοιχεία, ψάξαμε περισσότερα από 600 σπίτια και ανακρίναμε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Έως ότου χρησιμοποιήσαμε νέα τεχνολογία DNA”.

Μυστικοί αστυνομικοί επισκέφτηκαν τον ύποπτο και προφασιζόμενοι πως συγκεντρώνουν στοιχεία για το γενεαλογικό του δέντρο, τον έπεισαν να τους δώσει δείγμα σάλιου. Η αναζήτηση έβγαλε το όνομα του Liu.

Δεν περίμεναν όμως να δουν έναν ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό συγγραφέα, που τα βιβλία του είχαν γίνει μεγάλες επιτυχίες λόγω της ρεαλιστικής απεικόνισης των εγκλημάτων που περιέγραφε. Ίσως επειδή ήταν τα δικά του εγκλήματα.

Εκτιμάται πως έχουν δημοσιευθεί 2.000.000 δικές του λέξεις. Ήταν μέλος της China Writer’s Association και βραβευμένος, ενώ τον κάλεσαν και σε σεμινάριο για να εξηγήσει την προσέγγιση του προς τη ζωή και τη συγγραφή. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο διευθυντής, σε σχολικό περιοδικό.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου του, με τίτλο ”The Guilty Secret” ο συγγραφέας είχε εξομολογηθεί:

Η ιδέα μου ήλθε, αφού προηγουμένως διάβασα μυθιστορήματα με ντετέκτιβ και ενώ είδα τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με εγκλήματα”, είχε προσθέσει, πριν καταλήξει στο “ο πρώτος τίτλος που μου έρχεται είναι “The beautiful writer who killed”. Η αλήθεια ήταν κάπως διαφορετική. Δεν τα είχε δει. Τα είχε κάνει, με τις αρχές να επισημαίνουν πως η μέθοδος του εγκλήματος ήταν πολύ άγρια.

Δυο ημέρες μετά την ταυτοποίηση, τον συνέλαβαν. Εκείνος είχε ήδη έτοιμο ένα γράμμα, με παραλήπτη τη γυναίκα του. “Περίμενα αυτήν την ημέρα 20 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ζούσα φοβισμένος. Επιτέλους λυτρώθηκα” της είχε γράψει, “τώρα μπορώ να αισθανθώ ελεύθερος από το πνευματικό μαρτύριο που είχα για τόσο καιρό”. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here