Νοέμβριος 1988. Πρωί Τρίτης, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού, τα πάντα έμοιαζαν φυσιολογικά. Δρόμος εμπορικός με μεγάλη κίνηση και ανθρώπους που έκανα τα ψώνια τους ή πήγαιναν στη δουλειά τους. Η ρουτίνα χάλασε και η οδός Ανεξαρτησίας αιματοκυλίστηκε στις 10:15 μπροστά στο πολυκατάστημα της ΕΣΕΛ.

Το χρονικό του αίματος 

Ένας κοντός, χλωμός άνδρας στεκόταν στο πεζοδρόμιο του εμπορικού δρόμου κρατώντας μία άσπρη, νάυλον σακούλα. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επισκεφθεί ένα παντοπωλείο και αγόρασε ένα χασαπομάχαιρο, περίπου 30 πόντων.
Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, ο μεσήλικας άντρας, άρπαξε τα πρώτα του δύο θύματα. Η 42χρονη νοικοκυρά, Α.Σ. είχε κοντοσταθεί στον πάγκο ενός λαχειοπώλη για να αγοράσει ένα λαχείο, από τον Γ.Τ, 68 χρονών. Τραγική ειρωνεία καθώς κυνηγούσε την τύχη της…
Η γυναίκα ξαφνικά ένιωσε μία μαχαιριά στον ώμο και μία στο σβέρκο. Η υπάλληλος του ΕΣΕΛ, θυμάται την 42χρονη να τρέχει προς την είσοδο.

Ο τόπος του εγκλήματος. λίγη ώρα μετά

«Βρισκόμουν κοντά στην ανοιχτή πόρτα της εισόδου, όταν έτρεξε κοντά μου και μ’ αγκάλιασε μια άγνωστη γυναίκα λουσμένη στα αίματα, που φώναζε «ο άντρας μου, ο άντρας μου». Νόμισα ότι την πυροβόλησε ο άντρας της με πιστόλι. Σφηνώθηκε πάνω μου και δεν με άφηνε ενώ εγώ προσπαθούσα να την καθησυχάσω. Προσπάθησα να δω ποιος ερχόταν να τη σκοτώσει. Βγήκα έξω και στη γωνία, στο πεζοδρόμιο, είδα αυτόν τον κοντό άντρα να κρατά ένα μεγάλο μαχαίρι και να πισωπάτα. Άρχισα να ουρλιάζω, καλώντας τα αυτοκίνητα να σταματήσουν για να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο. Αλλά κανένας δεν σταμάτησε».

Ο χλωμός άντρας σήκωσε πάλι τον μπαλτά και σημάδεψε τον λαχειοπώλη, ο οποίος ασυναίσθητα σήκωσε το αριστερό του χέρι για να προφυλαχθεί. Το χασαπομάχαιρο τον βρήκε στον αριστερό καρπό και σχεδόν του έκοψε την παλάμη.
Το αίμα του ηλικιωμένου πωλητή έβαψε το πεζοδρόμιο και σέρνοντας τον εαυτό του απέναντι, έπεσε κάτω αιμορραγώντας.

Η ώρα της σύλληψης

Όμως το ντελίριο του άντρα με τον μπαλτά δεν σταμάτησε στα δύο θύματα. Μία νεαρή υπάλληλος από μια μπουτίκ, που βγήκε να αγοράσει νερό, ήταν το τρίτο θύμα.
Η 27χρονη ένιωσε κάποιον να την τραβά από τα μαλλιά και να την κτυπά στον λαιμό. Το τραύμα ήταν βαθύ κι έφθασε μέχρι τα κόκκαλα.

Ο άνθρωπος που σταμάτησε τον δράστη

Μπροστά στο σκηνικό, το οποίο διήρκησε μόλις λίγα λεπτά, βρέθηκε ένας 63χρονος φθαρτόπωλης, ο οποίος σύχναζε στο μαγαζί του ΕΣΕΛ. Είδε όλη τη σκηνή και αποφάσισε να δράσει άμεσα. Άρπαξε ένα ξύλο και έτρεξε κοντά του χτυπώντας το χέρι με το οποίο κράταγε την «ππάλα». «Μόλις τον κτύπησα, έμεινε κι έστεκε εκεί απαθής και ακίνητος», περιέγραφε ο Ι.Κ. στο ρεπορτάζ του Περιοδικού.

Χασαπομάχαιρα και εργαλεία πωλούνταν στους δρόμους

Τα τρία θύματα μεταφέρθηκαν στην Μονάδα Πρώτων Βοηθειών. Η 46χρονη μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, ο λαχειοπώλης εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ η 27χρονη κοπέλα υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Το παρελθόν του άντρα με τον μπαλτά

Ο κοντός χλωμός άντρας δεν είχε δολοφονικό σκοπό. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, ήταν ένας άνθρωπος που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και έπασχε από σχιζοφρένεια. Εκείνο το πρωινό, χωρίς να καταλαβαίνει τι έκανε, βγήκε στον δρόμο επειδή άκουγε φωνές και είχε ψευδαισθήσεις. Ο άντρας, που είχε εξαφανιστεί από το Ψυχιατρείο στο οποίο νοσηλευόταν, δεν είχε λάβει για καιρό την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη και έτσι υποτροπίασε.
Ένας συγχωριανός αφηγήθηκε το παρελθόν του άντρα.«Ήταν πάντα μια ζωή δυστυχία και καταπίεση. Στο χωριό δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα. Ήταν βοσκός όταν ήταν νέος όπως και οι γονείς του. Πάμφτωχη οικογένεια, δεν υπήρχε κανείς που να τον πήγαινε στον γιατρό έγκαιρα, να μεριμνήσει για αυτόν. Νομίζω έπιασε τύφο όταν ήταν μικρός και τον πείραξε στον εγκέφαλο. Ήταν 18 χρονών και τον έδερναν μωρά 10 ετών. Έγινε 20 ετών για να κυκλοφορήσει κάτω στην πόλη. Με τα χρόνια η κατάστασή του χειροτέρευε. Κι έτσι έφτασε στο σημείο σήμερα, να σφάζει ανθρώπους στον δρόμο». 

Πληροφορίες: Το Περιοδικό

Διαβάστε επίΣης στη ΜτΧ: Τρεις φόνοι και μια αυτοκτονία στη Λεμεσό. Οι γυναίκες που πίστευαν ότι τους είχαν κάνει μαύρη μαγεία και σκόρπισαν το θάνατο 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here