Στις 15 Αυγούστου 1987, ένα νεαρό ζευγαράκι ερωτοτροπούσε στο αυτοκίνητό τους. Σε κάποια απόμερη γωνιά της Μακεδονίτισσας, περνούσαν μαζί το βράδυ, όταν ξαφνικά ένας σωματώδης τύπος επιτέθηκε με αγριότητα στο αυτοκίνητο.

Κρατούσε σιδερένιο λοστό κι άρχισε να σπάει το σταθμευμένο αμάξι. Ο οδηγός σε κατάσταση σοκ κατάφερε να το απομακρύνει και να γλιτώσουν και οι δυο από τη μανία του.
Το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε επειδή δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός και προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανωνυμία της νεαρής κοπέλας.

Το δεύτερο ζευγάρι θύμα του Δράκου

Μία εβδομάδα αργότερα ένα άλλο ανυποψίαστο ζευγάρι διάλεξε πάλι την ακριτική τότε περιοχή της Μακεδονίτισσας για τις δικές του στιγμές.
Το δεύτερο ζευγάρι υπήρξε πιο άτυχο. Ο μανιακός ψυχοπαθής, πλησίασε το αυτοκίνητο και με σιδερένιο λοστό κατάφερε να σπάσει το κεφάλι του Α.Α., προκαλώντας του μόνιμη απώλεια όρασης στο αριστερό μάτι. Η κοπέλα του νοσηλεύτηκε με ελαφρότερα τραύματα.

Με βενζίνη και λοστούς

Ο Δράκος συνέχισε το καρτέρι του.
Κάθε Παρασκευή από εκείνη την 15η Αυγούστου, γύρω στη μία τα μεσάνυχτα καθόταν στο παρατηρητήριό του και περίμενε.
Στις 28 Αυγούστου κτύπησε ξανά. Εκείνη τη φορά πιο αποφασισμένα και πιο απειλητικά.
Το τρίτο νεαρό ζευγάρι είχε φύγει από μία ντισκοτέκ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Διάλεξαν μία απόμερη γωνιά στην περιοχή της Μακεδονίτισσας και στάθμευσαν.
Ενώ ο νεαρός φιλούσε την κοπέλα, πρόσεξε σαν σκιά από μακριά έναν μασκοφόρο να τους πλησιάζει.

«Μας πλησίασε περπατώντας σαν γορίλας. Ήταν σωματώδης, φορούσε στρατιωτικό τζάκετ και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με πλεκτή κουκούλα, αφήνοντας ακάλυπτα μόνο τα μάτια και το στόμα. Σκυφτός και κουνώντας τα χέρια σαν γορίλας έφτασε στο αυτοκίνητο μας», θυμάται η νεαρή κοπέλα.

Το καμμένο αυτοκίνητο του νεαρού ζευγαριού

Ο νεαρός εθνοφρουρός ενστικτωδώς προσπάθησε να κλείσει το παράθυρο του αυτοκίνητου του. Δεν πρόλαβε όμως.
Ο Δράκος πρόλαβε και έσπασε το τζάμι με σιδερολοστό κι ακολούθως άρχισε να ρίχνει στον οδηγό και στο αυτοκίνητο βενζίνη.
Ο μανιακός ψυχοπαθής, αφού άναψε φωτιά στο αμάξι έφυγε αμέριμνος, σίγουρος πως τα θύματά του θα καούν.

Αναπαράσταση του εγκλήματος από το «Περιοδικό»

Μέχρι να συνέλθει από το κάψιμο των ματιών του ο νεαρός, αντιλήφθηκε οτι καίγεται το αυτοκίνητο. Βγήκε και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, ενώ η κοπέλα του είχε παγιδευτεί μέσα. Τα χέρια του έκαιγαν και η πόρτα είχε κολλήσει. Άρπαξε μία μεγάλη πέτρα, έσπασε το τζάμι και την έσυρε έξω.
Υποβαστάζοντάς την άρχισαν να περπατούν προς την κατοικημένη περιοχή. Η απόσταση των 250 μέτρων τους φάνηκε σαν Γολγοθάς. Τότε μόνο πέρασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο όμως τους προσπέρασε.

Τα μαύρα βέλη δείχνουν τη διαδρομή που διένυσαν οι δύο νέοι από το καμμένο τους αυτοκίνητο μέχρι το πιο κοντινό σπίτι για να ζητήσουν βοήθεια

«I am burning»

Ένας άλλος οδηγός κινούνταν στην ίδια περιοχή και τους είδε. Συνειδητοποίησε πως οι νεαροί που μόλις προσπέρασε ήταν τραυματισμένοι. Έκανε όπισθεν και τους μίλησε.
Η κοπέλα τρέκλιζε «I am burning», όμως δεν μπορούσε να τους μεταφέρει καθώς το αμάξι του ήταν διθέσιο. Έσπευσε στο πιο κοντινό σπίτι για να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά μέχρι να φτάσει οι δύο νέοι είχαν εξαφανιστεί.Το ζευγάρι σύρθηκε στο πιο κοντινό σπίτι όπου βρήκε άμεση βοήθεια. Ο Δ.Μ. τους μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ο Δράκος συνέχισε τα χτυπήματά του και σε άλλες περιοχές.
Η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη.

Πηγή: Το Περιοδικό

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: «Απόψε θα κτυπήσω μια γυναίκα». Η άγρια δολοφονία μιας ξεναγού στην Αγία Νάπα από 3 μεθυσμένους Βρετανούς στρατιώτες. Δεν θυμόνταν καν που την έθαψαν  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here