Ήταν ένα έγκλημα που σόκαρε την αμερικανική κοινωνία τη δεκαετία του ’50. Το περιοδικό «Life” το είχε χαρακτηρίσει ως τον «πυροβολισμό του αιώνα».

Δράστης ήταν η Αν Γούντγουορντ και θύμα ο σύζυγός της, Ουίλιαμ Γούντγουορντ, κληρονόμος τεράστιας περιουσίας και φίλος του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδου Η΄, που είχε εγκαταλείψει τον θρόνο για να παντρευτεί τη την Αμερικανίδα Ουόλις Σίμπσον.
Ο Ουίλιαμ ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο αμερικανικό ναυτικό.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του, έγινε διάσημος εκτροφέας αλόγων και είχε στην κατοχή του το παλαιότερο ιπποτροφείο της Αμερικής.

31 Αυγούστου 1955, Ουίλιαμ Γούντγουορντ  Image by © Bettmann/CORBIS

Τη δεκαετία του ’40 γνωρίστηκε σε νυχτερινό μαγαζί με την Αν Ίντεν, πανέμορφη χορεύτρια που εργαζόταν στη Νέα Υόρκη ως μοντέλο και ραδιοφωνικός παραγωγός.

H Aνν Γούντγουορντ γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1915

Λίγους μήνες αργότερα, παντρεύτηκαν και σύντομα απέκτησαν δύο γιους, τον Τζέιμι και τον Γούντι.
Αποτελούσαν λαμπερό ζευγάρι της υψηλής κοινωνίας.
Ωστόσο, αν και έδειχναν αγαπημένοι, υπήρχαν φήμες ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα και ότι ο Ουίλιαμ της είχε ζητήσει να χωρίσουν τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους.
Η Αν ζούσε πλέον σε άλλο επίπεδο και δεν δέχτηκε να του δώσει διαζύγιο.
Αν και κυκλοφορούσαν κουτσομπολιά ότι ο Ουίλιαμ ήταν μπαϊσέξουαλ και δεν την ικανοποιούσε, παρευρίσκονταν σε κοινωνικές εκδηλώσεις, φωτογραφίζονταν αγκαλιά και φαίνονταν ευτυχισμένοι.

Η δολοφονία του συζύγου
Το φθινόπωρο του 1955 μια σειρά από διαρρήξεις είχαν πραγματοποιηθεί στη γειτονιά όπου έμενε η οικογένεια Γούντγουορντ στη Νέα Υόρκη.
Ο Ουίλιαμ και η Αν είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα και κρατούσαν όπλα στα δωμάτια τους, σε περίπτωση ανάγκης.
Στις 30 Οκτωβρίου ήταν καλεσμένοι σε πάρτι που διοργάνωσε ο δούκας και  η δούκισσα του Ουίνσδορ στο Λονγκ Αϊλαντ.
Κατά τη 1 π.μ. επέτρεψαν στο σπίτι τους και κοιμήθηκαν σε χωριστές κρεβατοκάμαρες.
Στη διάρκεια της νύχτας, η Αν άκουσε έναν περίεργο θόρυβο, πήρε το κυνηγετικό όπλο που είχε δίπλα στην πόρτα και βγήκε στον διάδρομο.

Τότε είδε μια σκιά να κινείται προς το δωμάτιο του συζύγου της και πυροβόλησε δύο φορές.
Η μια απο τις σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι και έπεσε νεκρός στο πάτωμα.  Όπως είχε δηλώσει αργότερα: «Το επόμενο δευτερόλεπτο που πάτησα τη σκανδάλη κατάλαβα ότι ήταν ο άντρας μου. Αμέσως έτρεξα να τον βοηθήσω και κάλεσα ασθενοφόρο».
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τη βρήκαν να κλαίει πάνω από το πτώμα του.
Αμέσως ομολόγησε ότι τον είχε πυροβολήσει, γιατί πίστευε ότι ήταν ληστής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άντρα που παραδέχτηκε ότι εκείνο το βράδυ είχε προσπαθήσει να διαρρήξει το σπίτι τους, αλλά πολλοί ισχυρίστηκαν ότι τον είχε πληρώσει η πεθερά της για να αποφύγουν το σκάνδαλο.
Η Αν κατέθεσε ότι επρόκειτο για ατύχημα και δεν της απαγγέλθηκε, τελικά, κατηγορία.

Το υπνοδωμάτιο της Αν Γούντγουορντ

Ωστόσο, πολλοί πίστευαν ότι ήταν ένοχη και ότι είχε διαπράξει το έγκλημα για να πάρει την περιουσία του άντρα της, ο οποίος είχε σκοπό να τη χωρίσει.
Η υψηλή κοινωνία την απέρριψε και η Αν, ύστερα από προτροπή της πεθεράς της, απομακρύνθηκε από την κοσμική ζωή.
Έκανε ταξίδια σε όλο τον κόσμο και δεσμούς με νεαρούς άντρες.
Τη δεκαετία του ’70 η υπόθεση ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας, όταν ο συγγραφέας, Τρούμαν Καπότε έγραψε μυθιστόρημα βασισμένο στη ζωή των πλουσίων.
Ο τίτλος του βιβλίου ήταν «Όταν οι προσευχές εισακούονται». Στις σελίδες του γινόταν έμμεση αναφορά στην Αν Γούντγουρντ και στη δολοφονία του συζύγου της.
Ο συγγραφέας ήταν σίγουρος ότι ήταν ένοχη,  έπλασε έναν χαρακτήρα που της έμοιαζε και τον ονόμασε Αν Χόπκινς.

«Όταν οι προσευχές εισακούονται» ήταν ο τίτλος του βιβλίου του Τρούμαν Καπότε

Σύμφωνα με τη υπόθεση, η Αν Χόπκινς ήταν ψυχρή δολοφόνος που σκότωσε τον άντρα της, επειδή εκείνος είχε μάθει πως διατηρούσε παράνομη σχέση και θα της ζητούσε διαζύγιο.
Τον Σεπτέμβριο του 1975 ένας φίλος, πήρε τηλέφωνο την Αν και της αποκάλυψε ότι απόσπασμα από το βιβλίο θα δημοσιευόταν στο περιοδικό «Esquire”.

Η Αν Γούντγουορντ και η πεθερά της, Έλσι

Μόλις η Αν διάβασε το περιεχόμενο πήρε μια κάψουλα  κυανίου και αυτοκτόνησε στο σπίτι της.
Αμέσως μετά την κυκλοφορία του βιβλίο οι κοσμικοί φίλοι του Τρούμαν του γύρισαν την πλάτη και εκείνος απομονώθηκε.
Εθίστηκε σε ναρκωτικές ουσίες και στο αλκοόλ και πέθανε το 1984 από υπερβολική δόση χαπιών.
Το 1971 είχε δηλώσει  σε τηλεοπτικό σόου ότι το βιβλίο αυτό ήταν το  μεταθανάτιο μυθιστόρημά του και ότι υπήρχαν δύο περιπτώσεις. Είτε εκείνος θα το σκότωνε είτε εκείνο θα τον σκότωνε.
Λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία της Αν, η πεθερά της, που από  την αρχή ήταν αντίθετη στον γάμο του γιου της μαζί της, δήλωσε: «Λοιπόν, αυτό είναι. Αυτή σκότωσε τον γιο μου και ο Τρούμαν τη δολοφόνησε. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε γι αυτό πλέον».

Η τραγωδία συνεχίστηκε
Τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει η Αν με τον Ουίλιαμ αντιμετώπισαν ψυχολογικά προβλήματά και δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την δολοφονία του πατέρα τους.
Το βράδυ του πυροβολισμού κοιμόντουσαν στα δωμάτια τους και δεν κατάλαβαν τη συνέβη.

Οι δυο γιοι του ζευγαριού δεν άκουσαν τον πυροβολισμό και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα της αστυνομίας

Αμέσως μετά, τους έστειλαν σε οικοτροφείο στην Ελβετία. Όταν μεγάλωσαν, ο Τζέιμι πολέμησε στο Βιετνάμ, όπου εθίστηκε στην ηρωίνη και ο Γούντι σπούδασε στο Χάρβαρντ και έγινε δημοσιογράφος.
Ο Τζέιμι αυτοκτόνησε το 1978, πέφτοντας από το παράθυρο του σπιτιού του στο κενό και ο Γούντι έβαλε τέλος στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο το 1999.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here