Αναδημοσίευση από Huffingtonpost

Ένας αμερικανός ονόματι Frank Freshwaters συνελήφθη και οδηγήθηκε σε φυλακή στην Πολιτεία του Οχάιο, 56 χρόνια μετά τη δραπέτευσή του. Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση δεν είναι μόνο το ότι κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης για τόσα χρόνια, αλλά και το γεγονός πως στις φυλακές στις οποίες οδηγήθηκε είχε γυριστεί η ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ».

Η ταινία περιγράφει τη ζωή ενός τραπεζίτη, ο οποίος μένει στην φυλακή Shawshank για σχεδόν δύο δεκαετίες, κατηγορούμενος άδικα για το φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Ο τραπεζίτης τελικά δραπετεύει και ζει ελεύθερος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Frank από την άλλη δεν κατάφερε να διατηρήσει την ελευθερία του, καθώς ένας αναπληρωτής αστυνομικός είχε βάλει στόχο να ανοίξει ξανά υποθέσεις που είχαν κρυφτεί στο χρονοντούλαπο των αρχών. Ο πρώτος είχε συλληφθεί πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’50, επειδή είχε χτυπήσει θανάσιμα με το αυτοκίνητό του έναν πεζό και στη συνέχεια παραβίασε την εντολή των αρχών και χρησιμοποιώντας ξανά το αυτοκίνητό του.

Το 1959 ο ίδιος κατάφερε να αποδράσει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του προσωπικού, και έφυγε για την Πολιτεία της Φλόριντα, όπου ζούσε με το όνομα William Harold Cox. Την προηγούμενη Δευτέρα, 56 χρόνια μετά την απόδρασή του, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του, αυτός ομολόγησε τα πάντα και οδηγήθηκε ξανά πίσω στις φυλακές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here