Ο Μάρτιν Μπαράμπ δήλωσε ότι η νέα του ταινία «Jiu Jitsu», αξίας 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα γυρίσματα της οποίας επί του παρόντος γίνονται στην Κύπρο, είναι «make-or-break» για την νεοσυσταθείσα κινηματογραφική βιομηχανία του κράτους της ανατολικής Μεσογείου.

«Αυτή η μικρή ταινία έπρεπε να δημιουργήσει την κινηματογραφική βιομηχανία στην Κύπρο. Έτσι, δημιουργούν μια κινηματογραφική βιομηχανία στην πλάτη μας», δήλωσε ο Μπαράμπ στο Associated Press

H  ταινία  Jiu Jitsu, με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, είναι η πρώτη ταινία που γίνεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του νέου προγράμματος οικονομικών κινήτρων της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει εκπτώσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις μέχρι 35% απαλλαγή από τον φόρο πωλήσεων.

Η Κύπρος ξεκίνησε την προσπάθειά της να προσελκύσει τους κινηματογραφιστές πέρυσι, υιοθετώντας το πρόγραμμα «Olivewood». Ο Μπαράμπ δήλωσε ότι αναμένει από τις κυπριακές αρχές να ανταποκριθούν και ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές που θα επιλέξουν την Κύπρο.

Ο σκηνοθέτης του «Jiu Jitsu» Δημήτρης Λογοθέτης επαίνεσε το σχέδιο οικονομικών κινήτρων για να βοηθήσει τους κινηματογραφιστές «να κάνουν τα είδη των εικόνων που θέλουμε να κάνουμε … που είναι διασκεδαστικά «.

Ο Κέιτζ δέχθηκε να συμμετάσχει στην ταινία για τον συνδυασμό της δράσης και των στοιχείων επιστημονικής φαντασίας τα οποία θαυμάζει και με τα οποία έχει μεγαλώσει. «Ναι, εννοώ ότι είμαι εκλεκτικός», είπε στο AP, προσθέτοντας «Και μου αρέσει να κάνω κάθε είδους ταινίες και να εκφράζω τον εαυτό μου με πολλούς τρόπους, έτσι αυτό ήταν ενδιαφέρον για μένα», είπε.

Ο ηθοποιός  δήλωσε ότι η Κύπρος τού έβγαλε ένα  «καλό πνεύμα», μια ποιότητα που λέει ότι αναζητά σε όλες τις τοποθεσίες όπου φιλμάρει και που «ενημερώνει την απόδοσή του».

«Ένιωσα μια πολύ καλή ενέργεια στο σετ», είπε ο Κέιτζ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here