Μία υπόθεση βιασμού που συγκλόνισε την κλειστή κοινωνία των Σπετσών, δημοσίευσε Αθηναϊκή εφημερίδα τον Απρίλιο του 1953.
Θύμα του βιασμού ήταν μια 14χρονη κάτοικος του νησιού η οποία το πρωί της 7ης Ιουλίου πήρε μαζί με τη φίλη της, Έλλη, μια βάρκα και αποφάσισαν να φτάσουν μέχρι την απέναντι ακτή «εις αναζήτησιν καλυτέρας τύχης μακράν της πατρικής κηδεμονίας», όπως έγραφε το ρεπορτάζ.
Ο καιρός όμως χάλασε τα σχέδια των κοριτσιών, καθώς την ώρα που είχαν ξανοιχτεί άρχισε να φυσάει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θαλασσοταραχή.
Οι κοπέλες δεν είχαν εμπειρία και δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη βάρκα σε ασφαλές μέρος.

Αντίθετα, παρασύρθηκαν από τα κύματα και «την έρριψαν επί της βραχώδους ακτής παρά την θέσιν Άγιοι Ανάργυροι».

Την κρίσιμη ώρα κι ενώ οι δύο φίλες κινδύνευαν να πνιγούν, εμφανίστηκαν δύο ψαράδες, οι οποίοι τις έσωσαν.

Τα κορίτσια στάθηκαν τυχερά. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, αφού αμέσως μετά τη διάσωση, ο ένας νεαρός οδήγησε την κοπέλα σε ερημικό μέρος και τη βίασε.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η «παθούσα» χρειάστηκε μερικές ημέρες για να φτάσει πίσω στο σπίτι και τους δικούς της ανθρώπους, όπου διηγήθηκε όσα είχαν συμβεί.
Ο πατέρας της κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση εναντίον του «διαφθορέα», όπως αποκαλείτο τότε ο βιαστής.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Α’ Κακουργιοδικείο και ο σωτήρας- βιαστής καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση.

Όπως είναι φυσικό, το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό όχι μόνο στις Σπέτσες, αλλά και στην Αθήνα και οι εφημερίδες δημοσίευσαν και φωτογραφία του θύματος και του βιαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ή θα γεμίσεις κάποιο λάκκο ή θα σου κάψουμε τη φάτσα με βιτριόλι». Η απαγωγή του γιατρού από το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι για να παντρευτεί την υπηρέτρια. Το ερωτικό δράμα που έγινε πρωτοσέλιδο…

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here