Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο η 19χρονη Βρετανίδα, καθώς η σημερινή διαδικασία αναβλήθηκε λόγω προσωπικού θέματος του δικηγόρου της.
Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και περιτριγυρισμένη από μεγάλο πλήθος εισήλθε το πρωί της Δευτέρας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Η 19χρονη παραδέχθηκε χθες στις αρχές ότι η καταγγελία για ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής.

Πλέον η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση δημόσιας βλάβης εναντίον της νεαρής Αγγλίδας τουρίστριας. Εφόσον η υπόθεσή της καταχωρισθεί στο δικαστήριο, τότε κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή και με επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η 19χρονη αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για δημόσια βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει με πολύμηνη φυλάκιση ή με την καταβολή υψηλού προστίμου.

Τους κατήγγειλε για να πάρει εκδίκηση

Η 19χρονη Αγγλίδα αποφάσισε να ομολογήσει τα πάντα και να παραδεχθεί ότι η περιβόητη καταγγελία της περί ομαδικού βιασμού της από 12 Ισραηλινούς ήταν ψευδής. Όπως παραδέχθηκε, προέβη στην καταγγελία αυτή για να εκδικηθεί τους υπόπτους, διότι, όπως εξήγησε, ορισμένοι απ’ αυτούς την ώρα της σεξουαλικής πράξης σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγ. Νάπα τη βιντεοσκοπούσαν. Η Αστυνομία Αμμοχώστου εξετάζει το ενδεχόμενο η 19χρονη να έχει προβεί και στο παρελθόν σε ψευδή καταγγελία για βιασμό της προκειμένου να εισπράξει τα ανάλογα ασφάλιστρα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να επανεξετάζουν τη γνησιότητα της καταγγελίας της 19χρονης όταν επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Τα αποτελέσματα τους οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο ισχυρισμός της 19χρονης δεν ευσταθούσε. Τότε, η Βρετανίδα κλήθηκε ξανά στο ΤΑΕ Αμμοχώστου να καταθέσει και στην ανάκριση και κατά την ανάκριση «έσπασε» και ομολόγησε την αλήθεια. Παραδέχθηκε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με τους Ισραηλινούς τουρίστες έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί για να έλθουν σε σεξουαλική επαφή. Εξήγησε, όμως, ότι όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι από τους Ισραηλινούς βιντεογραφούσαν την ώρα της σεξουαλικής πράξης, η ίδια ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη, γι’ αυτό και αποφάσισε να τους καταγγείλει στην Αστυνομία για να πάρει εκδίκηση.

Οι Ισραηλινοί απαντούν με αγωγές

Μετά την ολική ανατροπή της υπόθεσης οι επτά νεαροί Ισραηλινοί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η 19χρονη Αγγλίδα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης, οι νεαροί Ισραηλινοί τουρίστες προτίθενται να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον της 19χρονης, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για κάθε μέρα που πέρασαν στα αστυνομικά κελιά στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης. Η καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της Αγγλίδας έγινε γνωστή διεθνώς με βρετανικά και ισραηλινά μέσα να βρίσκονται στην Κύπρο και να καταγράφουν τις εξελίξεις.

Με πληροφορίες από politis.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here