Η Γαβριέλλα Ουσάκοβα γεννήθηκε στη Ρωσία από αριστοκρατική οικογένεια και ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’30.
Έγινε πόρνη και άσκησε το επάγγελμά της σαράντα χρόνια. Τέσσερις δεκαετίες είναι πολλές για αυτή τη δουλειά, αλλά η Γαβριέλλα δεν ήταν μια συνηθισμένη περίπτωση.

Ήταν ιερόδουλη «διότι έτσι γεννήθηκε», όπως έγραψε στη βιογραφία της. Το 1991 ήταν 75 ετών και ασκούσε ακόμη το επάγγελμά της.
Βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της στην οδό Μάρκου Ευγενικού, στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Πέθανε αβοήθητη, ενώ ο δολοφόνος της δεν βρέθηκε ποτέ.
Τα κίνητρα παρέμειναν άγνωστα και οι εικασίες είναι πολλές. Η ελληνική κοινωνία της εποχής σοκαρίστηκε από τη βιαιότητα.
Όσοι δεν γνώριζαν τη Γαβριέλλα, ανακάλυψαν μια σπάνια προσωπικότητα, που κάθε άλλο παρά ανήθικη ήταν.
Στην κηδεία της βρέθηκαν ελάχιστοι άνθρωποι και ανάμεσά τους πολλοί πελάτες της.
Αγαπήθηκε όμως από πολύ κόσμο και κυρίως το γειτονικό της περιβάλλον.
Τα φώτα της δημοσιότητας απέτρεψαν αρκετούς από το να την αποχαιρετήσουν.

Η Γαβριέλλα, εξαιρετικά μορφωμένη για την εποχή της, γνώριζε πέντε ξένες γλώσσες, κοπτοραπτική, σπούδασε στις Καλόγριες και παρέδιδε μαθήματα Γαλλικών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 έχτισε το περίφημο διώροφο σπίτι της στη Νεάπολη Εξαρχείων, όπου άρχισε την πολυσυζητημένη καριέρα της.

Στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» θα δείτε ένα σπάνιο ντοκουμέντο, όπου εξιστορεί την εκπαίδευσή της αλλά και τους λόγους της επαγγελματικής επιλογής της.

Δείτε Ακόμα: Η δράση της διάσημης πόρνης Γαβριέλας στην Κατοχή. Προστάτευε τους αντιστασιακούς και τάιζε τη γειτονιά. Την στραγγάλισαν το 1991

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here