Οι Κύπριοι, από την αρχαιότητα έως και τα τέλη του 20ου αιώνα, υπήρξαν δεινοί μεταλλευτές και επιδέξιοι μεταλλουργοί. Τα άπειρα κοιτάσματα χαλκού, χάρισαν στο νησί το όνομά του αλλά και μία σημαντική  θέση στο εμπόριο από την Εποχή του Χαλκού.

Ωστόσο, η εισβολή του ΄74, η εξάντληση των μεγάλων και πλούσιων κοιτασμάτων χαλκού και σιδηροπυρίτη, οδήγησαν στην εγκατάλειψη των μεταλλείων.
Άλλωστε τα προϊόντα αμιάντου ενοχοποιήθηκαν για πολλές ασθένειες και στα ορυχεία υπήρξαν πολλά περιστατικά τραυματισμών και σοβαρών ιατρικών προβλημάτων των εργαζομένων .

Από τότε τα μεταλλεία παραμένουν έρημα και απροσπέλαστα σε διάφορα σημεία της Κύπρου.
Ένα τέτοιο μεταλλείο ανακάλυψε και το Τμήμα Δασών, σε μία ορεινή και δύσβατη περιοχή στην επαρχία Λεμεσού, εγκαταλελειμμένο από το 1974. Η ακριβής τοποθεσία του παραμένει άγνωστη για ευνόητους λόγους, καθώς δεν πληροί μέτρα προστασίας για επισκέπτες.
Το εγκαταλελειμμένο τούνελ παρουσίασε η Cyprus from Air.

Υγρό και σκοτεινό, το μυστηριώδες τούνελ έχει καταντήσει ένα υπέροχο και φιλόξενο μέρος για εκατοντάδες νυχτερίδες στο οποίο βρήκαν καταφύγιο.


Αν και το εσωτερικό του είναι μαγικό και εντυπωσιακό, ωστόσο η ομάδα τονίζει πως «η είσοδος σε χώρους σαν αυτούς απαγορεύεται αυστηρά τόσο από την εθνική νομοθεσία όσο και από ευρωπαϊκές οδηγίες και συμβάσεις».

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Οι εργάτες που έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους στα μεταλλεία της Κύπρου. Η φρίκη από τους τεμαχισμούς και τις καταπλακώσεις προκάλεσε παγκύπριο σοκ 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here