Ο Ούσκο, έφτασε στην Ελλάδα στις 6 Ιουλίου 2015, έπειτα από πρωτοβουλία περιβαλλοντικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ που βρήκε το ορφανό αρκουδάκι τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ για εξετάσεις που έδειξαν ότι είχε κάταγμα λεκάνης και στη σπονδυλική στήλη.

Ο μικρός Ούσκο βρήκε φροντίδα και αγάπη από τον 'ΑΡΚΤΟΥΡΟ"
Ο μικρός Ούσκο βρήκε φροντίδα και αγάπη από τον ‘ΑΡΚΤΟΥΡΟ»

Είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω και η επανένταξή του στη φύση δεν είναι εφικτή.
Προσωρινά μένει σε εσωτερικό χώρο, ενώ σύντομα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ούσκο και θα ανταποκρίνεται στη δύσκολη καθημερινότητά του.
Παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι πολύ δραστήριος και έχει προσαρμοστεί στην κατάστασή του χρησιμοποιώντας περισσότερο τα μπροστινά του πόδια.
Λαμβάνει καθημερινά αντιβίωση και τρώει αρκετά καλά και με όρεξη το φαγητό του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Ούσκο που προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες, κάνοντας γνωστή μέσα από την ιστορία του και την μεγάλη προσπάθεια του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ». Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα του αφιερώματος:

Πηγή: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ  & BBC

arkoudiaris echarxeiaΔιαβάστε ακόμα: Η σύλληψη της αρκούδας στα Εξάρχεια από την αστυνομία και η φυλάκισή της σε κελί του τμήματος. Την απελευθέρωσαν γιατί δεν ήξεραν τι να την κάνουν

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here