Ένα μικρό νησί, που αναδύεται μόνο κάθε άνοιξη, από τον ποταμό Muodaoxi, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει εκτινάξει τον τουρισμό της περιοχής στα ύψη. Όταν είναι ξεκάθαρα ορατό, οι ντόπιοι μιλούν για την «άνοιξη της χελώνας που έρχεται από το νερό».

Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται, γιατί το συγκεκριμένο νησί, μοιάζει καταπληκτικά με χελώνα. Στην Κίνα είναι ευοίωνο σημάδι και αντιπροσωπεύει τη μακροζωία.

H αποκάλυψη του νησιού εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάθμη του νερού
H αποκάλυψη του νησιού κάθε χρόνο, εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάθμη του νερού

Η «χελώνα» εμφανίζεται, μόνο όταν η στάθμη του νερού βρίσκεται μεταξύ 163 και 168 μέτρων.
Ο ποταμός Muodaoxi, βρίσκεται μέσα στον ταμιευτήρα του φράγματος «Three Gorges Reservoir», το οποίο ελέγχει την στάθμη του νερού.

H άνοιξη θεωρείται η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς το συγκεκριμένο σημείο
H άνοιξη θεωρείται η ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς το συγκεκριμένο σημείο

Το φυσικό φαινόμενο, είναι πλέον τόσο γνωστό, που όταν πλησιάζει η εποχή, ο τουρισμός αυξάνεται ραγδαία. Ο κόσμος δεν χάνει την ευκαιρία να απαθανατίσει το «νησί – φαινόμενο», που αναδύεται μόνο μια φορά το χρόνο στην επιφάνεια.

Όταν θέλουν να μιλήσουν για τον ερχομό της άνοιξης, λένε: «Η χελώνα έρχεται» και συνήθως δεν απογοητεύει τον κόσμο. Φέρνει πάντα την άνοιξη!

Όταν η στάθμη του νερού βρίσκεται στα 145 μέτρα, το μόνο που φαίνεται είναι η κορυφή του νησιού. Το μυστικό μένει καλά φυλαγμένο στο βυθό, μέχρι η χελώνα να φέρει και πάλι την άνοιξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
i-agapimeniΗ αγαπημένη ενός πρίγκιπα σκοτώθηκε και αυτός προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Το αίμα του απλώθηκε και κάθε σταγόνα έγινε τουλίπα. Το σύμβολο του έρωτα και το μαγικό χαλί της Ευρώπης… 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here