Του Rick Beyer:

Ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της Αμερικής στεκόταν σε πλατφόρμα τρένου στο Τζέρσει Σίτι. Βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος που περίμενε να επιβιβαστεί. Καθώς ο κόσμος σπρωχνόταν για να μπει σ’ ένα από τα βαγόνια, το τρένο ξεκίνησε ξαφνικά με απότομο τίναγμα, προχώρησε μερικά μέτρα και σταμάτησε.

Ο ηθοποιός είδε έναν νεαρό να χάνει την ισορροπία του και να πέφτει ανάμεσα στην πλατφόρμα και το κινούμενο βαγόνι. Ο ηθοποιός αντέδρασε γρήγορα, έσκυψε και άρπαξε τον νεαρό από τον γιακά και τον  τράβηξε στην ασφάλεια. Ο καταϋποχρεωμένος νέος αναγνώρισε τον διάσημο σωτήρα του: «Το πρόσωπό του μου ήταν πολύ γνωστό και του εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου αποκαλώντας τον με το όνομά του. »

Αριστερά ο Έντουιν Μπουθ, δεξιά ο γιος του Λίνκολν, Ρόμπερτ

Μόνον αργότερα όμως διαπίστωσαν οι δύο άντρες την τραγική ειρωνεία.
Ο ηθοποιός ήταν ο Έντουιν Μπουθ, φημισμένος για την απόδοσή του στις σαιξπηρικές τραγωδίες. Ο νεότερος αδελφός του, ο Τζον Γουίλκς Μπουθ, δολοφόνησε τον πρόεδρο Λίνκολν την επόμενη άνοιξη.

«Ήταν σαν να με χτύπησε σφυρί στο κεφάλι» ανέφερε ο ηθοποιός όταν άκουσε ότι ο αδελφός του πυροβόλησε τον πρόεδρο.

Και ο νεαρός του οποίο σώθηκε η ζωή; Ήταν ο Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν, γιος του Αβραάμ Λίνκολν και το μοναδικό από τα τέσσερα παιδιά του προέδρου που κατάφεραν να ενηλικιωθούν. Αργότερα, έγινε υπουργός πολέμου και πρόεδρος της εταιρεία σιδηροδρόμων Pullman.

Στις 12 Φεβρουαρίου 1809, γεννήθηκε ο Αβραάμ Λίνκολν.

Πηγή: Συναρπαστικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ, Rick Beyer, εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ήρωας του Hyde Park. Δολοφόνησε τα δυο παιδιά του και αυτοκτόνησε. Η τραγική ιστορία του λοχία που έγινε ήρωας και σύμβολο, μετά από πολύνεκρη επίθεση του IRA…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here