Ο Γουίλιαμ Μπόιντ είναι συγγραφέας, μεγάλος θαυμαστής του Ντέιβιντ Μπάουι και ένας απ’ τους τυχερούς ανθρώπους που συνεργάστηκαν στενά μαζί του.
Το 1998, ο μικρός εκδοτικός οίκος που ίδρυσε ο Μπάουι, με το όνομα «21», εξέδωσε το βιβλίο του Μπόιντ.

Είχε τίτλο «Νατ Τέιτ: Ένας Αμερικάνος Καλλιτέχνης 1928-1960» και εξιστορούσε τη ζωή ενός μεγάλου ζωγράφου. Το έργο ήταν εξ’ ολοκλήρου προϊόν μυθοπλασίας, αλλά στόχος του Μπόιντ ήταν να το παρουσιάσει ως πραγματική ιστορία και να ξεγελάσει τους καλλιτεχνικούς κύκλους. Ο Μπάουι ήταν μέσα στο κόλπο.
Όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια, ο Μπόιντ έγινε αυτομάτως μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες αυτών των καλλιτεχνικών κύκλων που περιέγραφε στο βιβλίο του.

Γουίλιαμ Μπόιντ
Γουίλιαμ Μπόιντ

Στις 12 Ιανουαρίου, δύο μέρες μετά τον θάνατο του μουσικού, ο Guardian δημοσίευσε ένα καινούριο κείμενο του Μπόιντ, στο οποίο περιέγραφε την τελευταία του συνάντηση με τον Μπάουι.
Πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν τα 60α γενέθλια του τραγουδιστή.
«Ήταν σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Tribeca. Όταν έφτασα, είδα τον Μπάουι να βγαίνει από ένα ταξί και να πληρώνει τον οδηγό.
Τον χαιρέτησα, έχοντας εκπλαγεί ελαφρά που τον είδα να μετακινείται με αυτό το μέσο.

Τον ρώτησα αν είχε ποτέ προβλήματα με τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. «Καθόλου», απάντησε. Χρησιμοποιούσε πολύ εύκολα ταξί και τρένα. «Απλά κρατάω μία τέτοια», είπε και έδειξε την ελληνική εφημερίδα που είχε στα χέρια του. Ο κόσμος σκέφτεται: Αυτό είναι σίγουρα ο Ντέιβιντ Μπάουι. Αλλά μετά βλέπουν την ελληνική εφημερίδα – Όχι, δεν μπορεί. Ένας Έλληνας είναι που του μοιάζει!»

«Ήταν καταπληκτική ιδέα», συνεχίζει ο Μπόιντ. «Τόσο απλή και αποτελεσματική. Οπότε μπορούμε να προσθέσουμε άλλη μια κατηγορία στη μακριά λίστα των κατορθωμάτων του Μπάουι, που τον έκαναν τόσο ξεχωριστό. Όχι μόνο ένας αξέχαστος συνθέτης, ερμηνευτής και μουσικός, αλλά και ηθοποιός, καλλιτέχνης, συγγραφέας, εκδότης. Ένα δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό και – όπως όλα δείχνουν – ένας μετρ των μεταμφιέσεων!»

bowie2
Διαβάστε ακόμα: Ντέιβιντ Μπάουι, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα. Έκανε 17 ετών την πρώτη εμφάνιση στην τηλεόραση ως εκπρόσωπος των μακρυμάλληδων! Υποδύθηκε τον εξωγήινο, τον πράκτορα του FBI, τον Πόντιο Πιλάτο και τον Άντι Γουόρχολ (βίντεο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here