Έγινε γνωστός μέσα από τα riffs της κιθάρας του, για τραγούδια όπως το «We will rock you» και το «Bohemian Rhapsody».  Εκπλήσσοντας τους πάντες, ο 69χρονος κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι ξεκίνησε δυναμικά καριέρα αστροφυσικού,  συμμετέχοντας στην ερευνητική ομάδα της NASA, με αφορμή καινούργιες εικόνες από τον Πλούτωνα, που συνέλεξε το διαστημόπλοιο New Horizons.

Τον Μάιο του 1974, ο Μέι είχε εγγραφεί σε διδακτορικό πρόγραμμα του Imperial  College στο Λονδίνο. Έκανε εξειδικευμένες σπουδές σχετικά με το ηλιακό σύστημα.
Παράλληλα ήταν η εποχή όπου μαζί με τους Queen, γνώριζε διεθνή επιτυχία. Αναγκάστηκε να βάλει τις σπουδές του στην άκρη,. ‘Ομως σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, το 2007 κατάφερε να διαπρέψει και στον τομέα της αστροφυσικής.

¨Οι θεοί του κάτω κόσμου πρέπει να είναι μαζί μου. Ήμουν εκεί όταν έφτασε η πρώτη φωτογραφία του Πλούτωνα!" έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κιθαρίστας Μπράιαν Μέι
«Οι θεοί του κάτω κόσμου πρέπει να είναι μαζί μου. Ήμουν εκεί όταν έφτασε η πρώτη φωτογραφία του Πλούτωνα!» έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μπράιαν Μέι

Ασχολήθηκε ενεργά με την μελέτη των φωτογραφιών που απέστειλε το διαστημόπλοιο New Horizon, εκφράζοντας τον αμέριστο ενθουσιασμό του για τη δουλειά των συναδέλφων του.
Επρόκειτο για τις πρώτες καθαρές φωτογραφίες του Πλούτωνα και ο Μέι ήταν παρών τη στιγμή που η NASA τις έλαβε.

Με την ερευνητική ομάδα της NASA
Με την ερευνητική ομάδα της NASA

Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ, με επίσημη ανακοίνωσή της καλωσόρισε τον δόκτορα Μέι, ο οποίος βοήθησε στην διαδικασία ταξινόμησης κάθε επί μέρους κομματιού, βάση χρώματος, για την δημιουργία της ολοκληρωμένης εικόνας.

Παρακολουθήστε τον Dr. May να περιγράφει την εμπειρία του 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here