Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μπορούν να βρεθούν πολλά ξεχασμένα αντικείμενα.
Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για το «σπίτι του θησαυρού».
Την ιδιαίτερη εμπειρία του επέλεξε να μοιραστεί ένας έμπειρος Καναδός φωτογράφος με το ψευδώνυμο «Freaktography», όταν βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι με σκοπό να το φωτογραφίσει.
«Ήθελα να φωτογραφίσω αυτό το σπίτι γιατί γνώριζα ότι είχε σπάνιες αντίκες» εξομολογείται ο φωτογράφος και συνεχίζει: «Αυτό που δεν ήξερα όμως ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό που ήταν θαμμένο μέσα του για τουλάχιστον 30 χρόνια».

Abandoned House of Treasures1

Ο φίλος που του υπέδειξε το συγκεκριμένο σπίτι, του εμπιστεύθηκε ότι εγκαταλείφθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ύστερα από τον τραγικό θάνατο της ιδιοκτήτριας. Είναι μια μακάβρια ιστορία -όπως αποκάλυψε- που δεν θέλησε ο ίδιος για λόγους δεοντολογίας και ήθους να δημοσιοποιήσει.

Τα αδέρφια της εκλιπούσας, ως μοναδικοί κληρονόμοι, δεν θέλησαν να έχουν καμία ανάμιξη με το ακίνητο, λόγω της κακής σχέσης που διατηρούσαν μεταξύ τους. Έτσι το άφησαν στην τύχη του, ελπίζοντας ότι μετά τον θάνατο τους οι κληρονόμοι θα διευθετούσαν το ζήτημα.

The Abandoned House of Money 1

«Τη στιγμή που φωτογράφιζα το σπίτι, βρήκα κρυμμένα κάτω από το στρώμα κάπου 7.000 δολάρια σε μετρητά. Ήταν δύσοσμα χαρτονομίσματα των ΗΠΑ και του Καναδά χωρισμένα, δεμένα με λάστιχα και σημειωμένες ημερομηνίες με μολύβι» αποκαλύπτει ο φωτογράφος.

Έχοντας επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας βρήκε μια από τις εγγονές της η οποία αρχικά δεν τον αντιμετώπισε με ιδιαίτερη ευγένεια.
«Δηλαδή, για να καταλάβω. Εσείς μπαίνετε στα σπίτια του κόσμου χωρίς να ρωτήσετε και τραβάτε φωτογραφίες; Δεν είναι καθόλου σωστό αυτό! Πείτε μου λοιπόν, τι βρήκατε;» ήταν η απάντηση από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου.

The Abandoned House of Money 2

Μόλις της αποκάλυψε το «εύρημα» του η κοπέλα έδειξε να το εκτιμά. Η εκτίμηση έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο Καναδός φωτογράφος της παρέδωσε όλα τα χρήματα!

Φανερά εντυπωσιασμένη από την εντιμότητα του η εγγονή τον ευχαρίστησε, καθώς επρόκειτο για τις οικονομίες περίπου 15 χρόνων σκληρής εργασίας της γιαγιάς και της μητέρα της.

The Abandoned House of Money 3

Μυστήριο παραμένει για τον ίδιο τον φωτογράφο το γεγονός ότι τα χρήματα ήταν χωρισμένα σε χαρτονομίσματα των ΗΠΑ και του Καναδά. Δεν ήταν συνηθισμένο φαινόμενο της εποχής η μεταφορά αμερικανικών νομισμάτων, ωστόσο ο τρόπος που ήταν «οργανωμένα» και με βάση τις ημερομηνίες, φανερώνουν ότι επρόκειτο για κόπους πολλών χρόνων.

The Abandoned House of Money 4

Με πληροφορίες από House of Treasures here.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here