Η ιστορία της κυπριακής Coca-Cola, διατηρεί την παρουσία της εδώ και πολλές δεκαετίες στο νησί! Η πρώτη της εμφάνιση το 1950 στην εφημερίδα Χρόνος συνοδευόταν από τη δελεαστική λεζάντα «Το αναψυκτικόν που όλος ο κόσμος προτιμά θα ευρίσκεται εδώ!», από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΑΝΙΤΗ ΛΤΔ.
timisΕπιμέλεια: Ιλιάνα Κουλαφέτη 

Στις 10 Ιουνίου 1950, η εταιρεία γίνεται ο επίσημος εμφιαλωτής και διανομέας της Coca-Cola, δημιουργώντας το πρώτο εμφιαλωτήριο στη Λεμεσό. Επρόκειτο για ένα από τα πρώτα εμφιαλωτήρια στην Ευρώπη, το οποίο παρήγαγε 60 μπουκάλια το λεπτό και διέθετε προς ένα γρόσι, ενώ το 1957 διατίθεται προς 20 μιλς (από το 1955 και εξής το γρόσι καταργείται και η λίρα χωρίστηκε σε 100 μιλς).

Δύο χρόνια αργότερα, κατασκευάζεται το εργοστάσιο της Λευκωσίας με καινούργια μηχανήματα και δυναμικότητα εμφιάλωσης 210 μπουκαλιών το λεπτό, για να φτάσει το 1957 η νέα μηχανή εμφιάλωσης να παράγει 490 μπουκάλια το λεπτό.

Οι πιο σcoce-kiprosημαντικές χρονολογίες στην ιστορία της κυπριακής Coca-Cola:
1951 – Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας, το αναψυκτικό γνωρίζει τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα η Εταιρεία να προχωρήσει στην εισαγωγή, με ναυλωμένη πτήση, επιπλέον εξοπλισμού εμφιάλωσης από την Ελλάδα.
1952 – Κατασκευάζεται το
υφιστάμενο εργοστάσιο της Λευκωσίας με καινούργια μηχανήματα και δυναμικότητα 210 μπουκαλιών το λεπτό.
1954 – Εισαγωγή της πρώτης οικογενειακής συσκευασίας.

1955 – Με την εγκατάσταση 55 αυτόματων μηχανών πώλησης λειτούργησε πλέον ως μια από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Ευρώπη με ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της.
1956 – Εισαγωγή της μεθόδου διακίνησης προϊόντων με παλέτες

1957 – Τίθεται σε λειτουργία μια νέα γραμμή εμφιάλωσης στο εργοστάσιο της Λευκωσίας με δυναμικότητα 490 μπουκαλιών το λεπτό. Επίσης, εγκαθίστ
αται η πρώτη στην Ευρώπη αυτοματοποιημένη μηχανή ελέγχου των αναψυκτικών.

1959 – Λανσάρεται το μπουκάλι king size μεγέθους 355ml.

1962 – Πραγματοποιείται η συμφωνία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τη χορηγία του Κυπέλλου. Το 1998, μετονομάστηκε σε Κύπελλο Coca-Cola η οποία και παραμένει μέχρι σήμερα.
Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα Αφοί Λανίτη

Πηγή Εικόνων: Λεμεσού Μνήμες 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here