«Δεν ήξερα πολλά για αυτά που περνούσε. Εύχομαι να είχαμε μιλήσει για αυτά περισσότερο. Η μητέρα μου δεν ήθελε να μιλάει γενικά για τέτοια και εσύ δεν πολυενδιαφέρεσαι όταν είσαι σε μια ηλικία». Με αυτά τα λόγια ο οσκαρικός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, μίλησε στο περιοδικό OUT για τις δυσκολίες που πέρασε ο πατέρας του, ο εικαστικός Ρόμπερν Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος, απέναντι στο γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

de niro _ posterΟ Ντε Νίρο, μίλησε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πατέρα του, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ το «Remembering the Artist: Robert De Niro Sr», στο οποίο επιχειρεί να αποκαταστήσει στα μάτια ενός μεγαλύτερου κοινού τον σχετικά άγνωστο, αλλά σπουδαίο γλύπτη και ζωγράφο, του οποίου υπήρξε γιος.

Στο ντοκιμαντέρ ωστόσο, ο Ντε Νίρο επιχειρεί και μια διείσδυση στην προσωπική ζωή του πατέρα του. Μίλησε και στο περιοδικό OUT, που θεωρείται η Βίβλος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε μια συνέντευξη με τίτλο «Εγώ και ο γκέι πατέρας μου», ο χολιγουντιανός σταρ εκτιμά ότι ο Ντε Νίρο ο προεσβύτερος ήταν μπερδεμένος με τη σεξουαλικότητά του. «Πρέπει να ήταν μπερδεμένος. Να είσαι από αυτή τη γενιά και ειδικά από μια μικρή πόλη στα βόρεια» σχολίασε ο ηθοποιός, αναλογιζόμενος ότι ο πατέρας του μεγάλωσε σε μια κωμόπολη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

«Δεν ήμασταν η περίπτωση του πατέρα και του γιου που έπαιζαν μπέιζμπολ μαζί, όπως μπορείτε να καταλάβετε, αλλά ήμασταν πολύ συνδεδεμένοι», συνέχισε ο Ντε Νίρο, περιγράφοντας τη σχέση του με τον πατέρα του.

de niro parents
Οι γονείς του Ντε Νίρο.

 

«Δεν ήμουν πολύ κοντά του, διότι η μητέρα μου και εκείνος είχαν χωρίσει. Ηταν απών για κάποιους λόγους… Αλλά ήταν ζεστός. Με λάτρευε, όπως λάτρευε και τα παιδιά μου». O Nτε Νίρο δήλωσε μετανιωμένος που δεν είχε μιλήσει περισσότερο με τον πατέρα του για να καταλάβει τι περνούσε.

Και στο ντοκιμαντέρ, καθώς κλαίει διαβάζοντας τα ημερολόγια του πατέρα του, αναδεικνύει και εκείνος μια ευαίσθητη πλευρά – τόσο αντίθετη με τους βίαιους ρόλους του Βίτο Κορλεόνε ή του Τζέικ Λα Μότα που τον έκαναν έναν από τους διασημότερους ηθοποιούς μεταπολεμικά.

Ο Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος πέθανε πριν από 20 χρόνια από καρκίνο και ενώ είχε εγκαταλείψει στην τύχη του το στούντιο στο Σόχο και φυτοζωούσε άρρωστος στο Παρίσι. Τότε προσπάθησε ο διάσημος γιος του να τον βοηθήσει, αλλά ήταν αργά.
Και το ντοκιμαντέρ ακροβατεί ανάμεσα σε έναν ύμνο στον άγνωστο καλλιτέχνη που πέθανε και σε μια συγκινητική ιστορία του διάσημου γιου του που προσπαθεί να αναστήσει την κληρονομιά του.

Ο Ντε Νίρο συνεχίζει να διατηρεί το στούντιο που είχε στο Σόχο της Νέας Υόρκης ο πατέρας του. «Είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε την ύπαρξή του ζωντανή. Για εμένα ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here