Στις 26 Ιουλίου 2007 ο Τζορτζ Μάικλ έδωσε την πρώτη του συναυλία στην Αθήνα. Ήταν o προτελευταίος σταθμός στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της περιοδείας «Twenty Five Live»,  με την οποία γιόρταζε τα 25 χρόνια του στη μουσική βιομηχανία. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης που τραγούδησε στο ανακαινισμένο Γουέμπλεϊ, παρουσία 90.000 θεατών.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν αρκετές ημέρες πριν τη συναυλία. Ο Τζορτζ Μάικλ βγήκε στη σκηνή τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες του, «Faith», «Careless Whisper», «Shoot the dog» και «Freedom».

Στα παρασκήνια συναντήθηκε με μέλη της οικογένειας του, που του μάθαιναν ελληνικές λέξεις για να απευθυνθεί στο κοινό.

Το κοινό τον χειροκροτούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, φωνάζοντας τον με το ελληνικό του όνομα: «Γιώργος, Γιώργος» και  ο Μάικλ – το πραγματικό του όνομα του οποίου ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου – είπε:

«Είναι η πρώτη φορά, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, όπου το κοινό λέει σωστά το όνομά μου».

Και κατέληξε: «Ευχαριστώ για τα 25 χρόνια».

Δείτε το βίντεο, όπου ο Τζορτζ Μάικλ κυματίζει την ελληνική σημαία στη σκηνή του ΟΑΚΑ.

Όταν βγήκε στη σκηνή ζήτησε να χειροκροτήσουν τον πατέρα του που βρισκόταν στο κοινό. Στη συνέχεια ο πατέρας του τον επισκέφτηκε στο καμαρίνι και τον σύστησε στον Γιώργο Νταλάρα.
Δείτε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή του και περιέχει πλάνα από την επίσκεψη του στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί το Last Christmas των Wham δεν κατάφερε να πιάσει την κορυφή στα τσαρτς και έμεινε 13 εβδομάδες στο No 2. Το συγκρότημα δώρισε τα δικαιώματα του τραγουδιού για τα παιδιά στην Αιθιοπία…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here