Η οικογενειακή φωτογραφία τραβήχτηκε το 1927 στα Χανιά της Κρήτης και αναρτήθηκε πέρυσι στο Facebook από το «αγοράκι», που συμπλήρωνε τα 95. Είναι ο μικρός που βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου μπροστά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Το αγοράκι ήταν τότε 9 ετών και το σπίτι της φωτογραφίας ανήκε στην οικογένεια του, που είχε συγγενική σχέση με τον μεγάλο πολιτικό.
Συγκεκριμένα, η γιαγιά του αγοριού ήταν αδελφή του Βενιζέλου.
Την περίοδο που τραβήχτηκε η φωτογραφία ο πολιτικός φιλοξενούνταν στο σπίτι των συγγενών του, καθώς στο δικό του γίνονταν επισκευές.
Η οικία, η οποία βρίσκεται στη συνοικία Χαλέπα της πόλης των Χανίων είναι ιστορική, γιατί εκεί υπογράφηκε η «Σύμβαση της Χαλέπας» το 1878, μεταξύ της οθωμανικής κυβέρνησης και της Επαναστατικής Συνέλευσης των Κρητών και εξασφάλιζε την αυτονομία του νησιού.
Το αγοράκι της φωτογραφίας, εκτός από τη συγγένειά του με τον Βενιζέλο, είναι επίσης γιος, αλλά και εγγονός πολιτικού.
Είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο παππούς του Κωστής,  ήταν ιδρυτής του κόμματος των Ξυπόλητων, το οποίο συνέχισε ο ίδιος ο Βενιζέλος, μετονομάζοντάς το σε «Κόμμα των Φιλελευθέρων».
Ο πατέρας του Κυριάκος, ήταν επίσης πολιτικός και εθελοντής στη μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σπούδασε στη Νομική σχολή Αθηνών.
Στις 18 Οκτωβρίου 2013, οπότε έκλεισε τα 95 του χρόνια, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, μια σειρά φωτογραφιών από την παιδική του ηλικία στην Κρήτη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εικονίζεται όρθιος στο κέντρο της φωτογραφίας
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εικονίζεται όρθιος στο κέντρο της φωτογραφίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here