Τρεις σαμουράι εξασκούνται στην τοξοβολία, πίσω στο μακρινό 1870. Παρατηρήστε το πόσο αδύνατοι και κοντοί είναι. Η σωματική τους διάπλαση είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με το μέγεθος των τόξων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ το ύψος των Ιαπώνων πολεμιστών.

Δείτε επίσης τα υποδήματά τους. Οι δύο πολεμιστές φορούν σανδάλια, που ονομάζονται γαράτζι και μοιάζουν με τις σαγιονάρες. Ο πρώτος από αριστερά φορά ξύλινα γκέτα. Τα σανδάλια κατασκευάζονταν από διάφορα υλικά, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το άχυρο, η κάνναβη και το βαμβακερό νήμα.

Στη φωτογραφία, που προφανώς έχει υποστεί επεξεργασία με την προσθήκη χρωμάτων, ο πρώτος σαμουράι από αριστερά ετοιμάζεται να αφήσει το βέλος, ο δεύτερος τεντώνει την χορδή και ο τρίτος περιμένει τη σειρά του με δύο βέλη στα χέρια.
Οι σαμουράι τοξότες ήταν και έφιπποι και έριχναν βέλη εν κινήσει.
Μη σας ξεγελά το λιτοδίαιτο σώμα.

Για να τεντώσει το τόξο χρειάζονταν να ασκηθεί δύναμη βάρους πενήντα κιλών και οι τρεις άνδρες αυτοί φαίνονταν να το καταφέρνουν χωρίς να «σφίγγονται».

 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Η γυναίκα σαμουράι που όταν πληγώθηκε, ζήτησε να της κόψουν το κεφάλι για να μην το πάρει ως τρόπαιο ο εχθρός! Οι θρυλικές γυναίκες πολεμίστριες… 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here