Ένα τούνελ από «κρεμαστούς» κήπους, μοιάζει μάλλον σαν μια εικόνα βγαλμένη από παραμύθι.
Και όμως, ένα τέτοιο εντυπωσιακό τούνελ με μωβ και λευκά λουλούδια υπάρχει στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για το Wisteria Tunnel στον κήπο Kawachi Fuji Garden της πόλης Kitakyushu στην Ιαπωνία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο.

tounel-apo-louloudia-01
Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα πάρκα στον κόσμο, στο εσωτερικό του οποίου κυριαρχούν οι ουιστέριες ή αλλιώς γλυτσίνιες.
Το πάρκο, το οποίο έχει βραβευτεί πολλές φορές για την ομορφιά του αλλά και την συντήρησή του, φιλοξενεί περισσότερα από 150 τέτοια φυτά και 20 περίπου διαφορετικά είδη, στα οποία οφείλει αυτό το πολύχρωμο αποτέλεσμα.

wisteriatunel3

Οι ουιστερίες , που περιβάλλουν το πάρκο θεωρούνται ένα από τα πιο αρχαία δέντρα της Ιαπωνίας. Ανήκουν στην οικογένεια των μπιζελιών και θεωρούνται ως τα «διακοσμητικά αμπέλια».

Χαρακτηρίζονται από τα περίτεχνα αναρριχώμενα άνθη, τα οποία έχουν διάφορες παστέλ αποχρώσεις του μωβ.
Τα εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά συνθέτουν μοναδικές εικόνες με ανθισμένους μεγάλους διαδρόμους, αλλά και φυσικά τούνελ, που όμοιά τους δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

wisteriatunel6

Οι περισσότερες ουιστερίες του πάρκου «κουβαλούν» πάνω από 100 χρόνια ζωής.

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται καθημερινά αυτόν τον επίγειο «παράδεισο», απολαμβάνοντας μια βόλτα κάτω από τους «κρεμαστούς» κήπους του πάρκου.
Η καλύτερη εποχή είναι τα τέλη Απριλίου και ο Μάιος, όπου τα φυτά είναι ολάνθιστα, δίνοντας αυτή την παραμυθένια αίσθηση.

tounel-apo-louloudia-06
Μπορεί κανείς να πάει από το Τόκιο με τρένο ή με λεωφορείο και η απόσταση για να διασχίσει το πάρκο είναι περίπου 10-15 λεπτά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here