«Ο Ιησούς Χριστός, ήταν ένας αθλητής, που πήγε στη ζούγκλα για 40 ημέρες και αναμετρήθηκε με τον Διάβολο.»

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον συνταγματάρχη Άντονι-Τζόζεφ Ντρέξελ Μπιντλ.
Είναι ο άντρας στο κέντρο της φωτογραφίας που βρίσκεται περικυκλωμένος από τις ξιφολόγχες των στρατιωτών και δείχνει ατάραχος, μπροστά στον επερχόμενο θάνατο του.
Πρωτοπόρος, στον χειρισμό της ξιφολόγχης σε πολεμικές μάχες, αλλά και εκπαιδευτής στην πάλη με τα χέρια.

Με την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μπιντλ δημιούργησε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κοντά στην Πενσυλβάνια.
Εκεί έδωσε τη δυνατότητα σε 4 χιλιάδες νέους να «ψηθούν» ως πολεμιστές, μέσα από στρατιωτικές ασκήσεις. Το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης ήταν η σκληρή γυμναστική.
Για τον συνταγματάρχη ήταν σημαντικό να διακρίνει τις αντοχές του κάθε άντρα από την πρώτη στιγμή. Έτσι θα μπορούσε να εκπαιδεύσει τον καθένα, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Όταν τα σώματα είχαν δέσει από την καθημερινή, επίπονη άσκηση, τότε τους δίδασκε την χρήση του μαχαιριού. Σπαθί, ξίφος, ξιφολόγχη και απαραιτήτως τα μυστικά της χειροβομβίδας.

Η πάλη και η ακινητοποίηση του αντιπάλου με τα χέρια ήταν ένα από τα βασικότερα μέρη της εκπαίδευσης
Η πάλη και η ακινητοποίηση του αντιπάλου με τα χέρια ήταν ένα από τα βασικότερα μέρη της εκπαίδευσης

Οι τεχνικές του Ζίου-Ζίτσου ήταν πρώτες στη λίστα, αλλά και η γαλλική τεχνική «savat», ένα είδος πάλης που συνδύαζε δυνατές μπουνιές και κλωτσιές, μέχρι τελικής πτώσεως.  Ο ίδιος παρέδιδε μαθήματα πυγμαχίας και σε βάσεις πεζοναυτών, όπως αυτή του Κουάντικο, στην Βιρτζίνια.

Ο Μπιντλ, εκτός στρατοπέδου, ήταν μια κοσμική φυσιογνωμία

Του άρεσε το καλό ντύσιμο και οι εκλεκτές παρέες. Η πίστη του στον Θεό ήταν τόσο μεγάλη που ίδρυσε το κίνημα του «Αθλητικού Χριστιανισμού», το οποίο με τον καιρό έφτασε να αριθμεί 300 χιλιάδες μέλη. Είχε επιχειρηματικό δαιμόνιο, αλλά δεν ήξερε πως να το διαχειριστεί, με αποτέλεσμα να μετρά πολλές οικονομικές καταστροφές.
Ο συνταγματάρχης ήταν υπέρ της νομιμοποίησης της πυγμαχίας ως αυτοάμυνα, χωρίς εξάιρεση. Έτσι όταν ο μποξέρ φίλος του Τεξ Ρίκαρντ, καταδικάστηκε για την κακοποίηση μιας έφηβης πόρνης, πήγε ως μάρτυρας στο δικαστήριο και κατέθεσε ενόρκως ότι ο Ρίκαρντ ήταν η πιο αθώα και ευγενική ψυχή που γνώριζε.

Το 1930 βρέθηκε εκπαιδευτής στο FBI και 7 χρόνια αργότερα έκδωσε το πρώτο του εγχειρίδιο με τίτλο «Ή το κάνεις ή Πεθαίνεις».

Ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, ενώ την αγάπη του για την πυγμαχία την κληρονόμησε από τον πατέρα του. Διετέλεσε πρέσβης της Πολωνίας, ενώ το 1939, όταν η Γερμανία επιτέθηκε στην Πολωνία το σπίτι του καταστράφηκε από την ρίψη βόμβας, χωρίς ανθρώπινες απώλειες.
Το 1941 έφτασε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε ως πρεσβευτής έως το 1943. Ένα χρόνο αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση του για να ενταχθεί στο στρατό ως υπασπιστής του προέδρου Αϊζενχάουερ. Πέθανε τον Νοέμβριο του 1948 στην Ουάσινγκτον.

H εκπαίδευση της ξιφολόγχης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αμερικανός στρατιώτης περιποιείται τον Γερμανό αιχμάλωτο. Στημένη φωτογραφία ή μια ανθρώπινη στιγμή στον εφιάλτη του πολέμου;…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here