«Βουλευτής» εξελέγη στις ψευδοεκλογές των κατεχομένων, την Κυριακή 7/1 ο καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, Ερχίν Αρικλί.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για την Αναγέννηση, Ερχάν Αρικλί, καταζητείται από το καλοκαίρι του 1996 όχι μόνο από τις Κυπριακές Αρχές αλλά και από την Ιντερπόλ.

Στο μεταξύ, έχουν εκδοθεί 11 εντάλματα σύλληψης εναντίον των δολοφόνων Ισαάκ Σολωμού, όμως κανείς δεν τα εκτελεί.
Ο Ερχάν Ερικλί, είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν και η Κύπρος ζήτησε αμέσως την έκδοσή του κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.
Αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

Μεταξύ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ, η Κύπρος εξέδωσε τα εξής ονόματα το 1996:  Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (τότε πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα.

Διαβάστε επίσης: «Αν είχα χίλιους σαν και δαύτον». Η άγνωστη ιστορία του Τάσου Ισαάκ όταν αφαίρεσε τουρκική σημαία από κατοχικό φυλάκιο. Το χρονικό τη δολοφονίας του  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here