Έκτακτα μέτρα όσον αφορά τα οδοφράγματα και την μετάβαση των Τουρκοκύπριων στις ελεύθερες περιοχές, αποφάσισε να λάβει η «κυβέρνηση» Ερσίν Τατάρ, στον απόηχο της ανακοίνωσης των δυο κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η τ/κ πλευρά διπλασιάζει τον αριθμό των «λειτουργών» υγείας σε όλα τα οδοφραγμάτα.  Πλέον, όσοι εισέρχονται στα Κατεχόμενα θα συμπληρώνουν ειδική φόρμα και θα εξετάζονται για συμπτώματα του νέου ιού. Επιπλέον στην «πρωθυπουργία» δημιουργείται ένα γραφείο συντονισμού κρίσης, όπου θα εκπροσωπούνται όλες οι αρμόδιες «υπηρεσίες» και η δικοινοτική επιτροπή υγείας.

Την Τρίτη, η τ/κ πλευρά θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του νέου ιού.  Στα Κατεχόμενα αποφασίστηκε η διεύρυνση της χωρητικότητας του κέντρου απομόνωσης. Σε περίπτωση ανάγκης θα λειτουργήσουν και νέα σημεία απομόνωσης.

Στο τέλος της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του «υπουργικού συμβουλίου», η «κυβέρνηση» κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να αποφύγουν μη υποχρεωτικά ταξίδια στο εξωτερικό και στις ελεύθερες περιοχές.  Η τουρκοκυπριακή ηγεσία επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι τα νέα μέτρα είναι πιθανό να προκαλέσουν καθυστερήσεις στα οδοφράγματα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με όλα τα αναγκαία μέτρα.

Η «κυβέρνηση» αναφέρει επίσης, ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Κατεχόμενα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here