Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2024
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Συγγνώμη» από τον Ακιντζί ζήτησε η οικογένεια του 16χρονου για την υποστολή της σημαίας σε σχολείο στα κατεχόμενα

Η οικογένεια του 16χρονου που υπέστειλε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της Λύσης την περασμένη Κυριακή ζήτησε συγγνώμη από τον Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πατέρας του 16χρονου έστειλε επιστολή στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ζητώντας συγγνώμη και εκφράζοντας την ανησυχία του, αναφέροντας δε πως επιθυμία της οικογένειας είναι το συμβάν να μην αποτελέσει αφορμή για διατάραξη των δεσμών και επικοινωνίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με το sigmalive.com που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ.

Οι δύο πλευρές ανταλλάζουν μηνύματα μετά το συμβάν μέσω της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) σε επίπεδο πολιτών χωρίς κυβερνητική ανάμιξη. Η επιστολή του πατέρα του 16χρονου εστάλη στον Ακιντζί μέσω της UNFICYP.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε ερώτηση για το εάν επεστράφη η σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντεκτάς στο σχολείο είπε: ότι «είναι γνωστό ότι έχουν γίνει με ιδιωτικές πρωτοβουλίες κάποιες διευθετήσεις. Πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα λήξει διότι δεν προσφέρεται και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Υπενθυμίζεται πως κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον 16χρονο να κατεβάζει τη σημαία στο σχολείο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here