Πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε αυστραλιανό δικαστήριο σε δύο αδέρφια που αρνούνταν να πληρώσουν φόρους γιατί είναι «αντίθετο με τη θέληση του Θεού». 

Πρόκειται για τον Ρέμπερτους Κορνέλις Μπίριπουτ και τη Φάνι Αλίντα Μπίριπουτ με καταγωγή από την Τασμανία. Τα δύο αδέρφια δεν είχαν πληρώσει ούτε αυστραλιανό δολάριο σε φόρους από το 2011!
Πριν από δύο χρόνια, οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν το αγρόκτημά τους, γιατί δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη από το 2010.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Τα δύο αδέλφια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τασμανίας την Τετάρτη, με την κατηγορία ότι όφειλαν στο δημόσιο περίπου 580.000 ευρώ.
Το Δικαστήριο επέβαλλε χρηματική ποινή στα δύο αδέρφια για την άρνησή του να πληρώσουν φόρους.
Ειδικότερα, ζήτησε από τα δύο αδέλφια να πληρώσουν περίπου 1,2 εκ. ευρώ ο καθένας για να καλύψουν «φόρους εισοδήματος, προσαυξήσεις και διοικητικά πρόστιμα» αλλά και άλλες οφειλές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Ρέμπερτους Κορνέλις Μπίριπουτ επικαλέστηκε τα θεία! Ο φανατικός Χριστιανός δήλωσε ότι «Δεν οφείλουμε τίποτα γιατί είμαστε παιδιά του Θεού».
Ισχυρίστηκε ότι ο νόμος του Θεού είναι «ο ανώτατος νόμος της χώρας» και το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να πληρώνουν φόρους αποδυναμώνει την υποταγή τους στον Θεό, κάτι που οδηγεί «σε κατάρες (…) υπό τη μορφή ξηρασίας και απώλεια γονιμότητας».

«Κατά τη γνώμη μου η Βίβλος τονίζει ξεκάθαρα ότι τα αστικά ζητήματα και οι νόμοι του Θεού λειτουργούν σε δύο διαφορετικές σφαίρες», δήλωσε ο δικαστής Στίβεν Χολτ.
Πρόσθεσε ότι θεωρεί ειλικρινείς τις απόψεις του Μπίριπουτ, αλλά παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάποιο εδάφιο στη Βίβλο που να τις στηρίζει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here