Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σχολιάζει σε ρεπορτάζ της τη στάση της Αμερικής προς την Τουρκία, ειδικά μετά την επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων πάνω στην πλατφόρμα της Exxon Mobil.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι μεσοπρόθεσμα δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά με τις αμερικανικές δυνάμεις».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του SigmaLive στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα δημοσίευσε χάρτη στον οποίο απεικονίζεται τα σημεία γύρω από την Τουρκία, όπου οι ΗΠΑ διαθέτουν στρατιωτική παρουσία. Συγκεκριμένα βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Μαύρη Θάλασσα. Στο δημοσίευμα σχολιάζει τη στάση της Αμερικής απέναντι στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ «έχουν απλώσει σαν χταπόδι τα πλοκάμια τους γύρω από την Τουρκία, αναπτύσσοντας Ναυτικό και χερσαίες δυνάμεις».

«Στη γεμάτη ένταση περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι ΗΠΑ για πρώτη φορά παίρνουν τόσο ξεκάθαρη θέση και στέλνουν την πρέσβειρά τους στη Λευκωσία στο γεωτρύπανο που δραστηριοποιείται στο ‘αμφισβητούμενο’ – για τη ‘Γενί Σαφάκ’- οικόπεδο 10, γεγονός που καταδεικνύει ότι θέλουν να ακολουθήσουν μία πολιτική, πλέον, κατά της Τουρκίας», εκτιμά η τουρκική φιλοκυβερνητική, εθνικιστική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «αυτή η επίσκεψη περνά ένα άμεσο μήνυμα στην Τουρκία. Πρέπει να αναγνωσθεί και ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο η σημασία αυτής της επίσκεψης. H πρέσβειρα επισκέπτεται το πλοίο και δηλώνει επισήμως ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ‘παρανομίες’ της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μεσοπρόθεσμα δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά με τις αμερικανικές δυνάμεις».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here